Gazete Vatan Logo

Sivilce İzleri Nasıl Geçer? Sivilce İzleri Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Sivilce izi herkesin hemen hemen karşılaştığı durumlardan biridir. Ancak sivilce izinden kurtulmanın birçok farklı yolu vardır. Günde 15 dakika kendinize ayırarak kısa süre içerisinde sivilce izlerinden kurtulabilirsiniz. 

Sivilce İzleri Nasıl Geçer? Sivilce İzleri Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Sivilcenin el ile müdahale edilmesi, patlatılması ya da oynanması sivilce lekelerinin en büyük sebeplerinden biridir. Bununla beraber kanlı sivilceler, en sık iz bırakan sivilce türlerinden biridir. Beyaz tenli ciltlerde sivilceler daha sık iz bırakmaktadır.

Bununla beraber zamanla sivilce izleri kansere kadar giden sağlık sorunlarına neden olabilir. Özellikle yağlı ciltlere sahip olan kişilerin düzenli olarak sivilce lekeleri için cilt bakımı yapmaları gerekmektedir. Sivilce lekeleri için tedavi görüyor olsanız da görmüyor olsanız da mutlaka cilt bakımı yapılmalıdır.

Özellikle doğal ürünler kullanımı cildin yeniden yapılandırılması, sıvı ve yağ oranını dengede tutması için oldukça önemlidir. Düzenli olarak cilt bakımı yapmak ve belirli doğal kürler uygulamak sivilce izlerini gidermektedir.

Sivilce İzleri Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

 Yüzdeki sivilceleri gidermek için birçok farklı maske ya da doğal kür uygulanabilir. Sivilce izlerini geçiren yöntemler ve bunların püf noktaları ise şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı

Sivilce karşıtı ve leke giderici maske uygulamak kısa sürede sivilce izlerini yok etmektedir. Bu maskeler içerisine elma sirkesi karışımlı maske ya da elma sirkesi uygulanarak cildin yeniden yapılanmasına destek olur

Elma sirkesi sivilce lekeleri için en vazgeçilmez ürünlerden biridir. Sabah, akşam yüzünüze az bir miktar elma sirkesi uygulayarak sivilce izlerini yok edebilirsiniz. Elma sirkesini bir pamuğa dökün, ardından cilde masaj halinde uygulayın.

Toz şeker peelingi ise özellikle cildi yeniden oluşturmak, sivilce boşluklarını doldurmak ve cildi ölü deriden arındırmak için en sık tercih edilen peelinglerden biridir. Bunun için öncelikle cildi hafif ılık su ile güzel bir şekilde yıkayınız. Nemli cildinizin üzerine hafif toz şeker sürün, ardından cildinizi yavaşça ovunuz. Masaj bittikten sonra cildinizi durulayın.

Bal kürü özellikle cilde eski nemini kazandırmak için en sık tercih edilen yöntemlerden biridir. Bunun için hiçbir karışım yapmadan, sivilce lekeleri üzerine doğal balı sürün. Dilerseniz bütün yüzünüze bunu uygulayabilirsiniz. Bir süre bal ile bekleyiniz ve ardından iyice yıkayınız.

Haberin Devamı