Gazete Vatan Logo

Şerbetçi Otu Nedir? Şerbetçi Otu Faydaları Nelerdir?

İki evcikli bir bitki olarak öne çıkan şerbetçi otu, Cannabaceae familyasına aittir. Daha çok Temmuz Eylül ayları arasında gelişip büyüyen bir bitki türü olduğunu söylemek mümkündür. Yeşilimsi ve beyaz renkli çiçeklere sahip, sarı gövdesi olan yıllık otlar içerisinde gelir. Aynı zamanda öne çıkan faydaları ile birlikte Türkiye'de de önemli ot türleri içerisinde yer almaktadır. Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de önemli otsu bitkiler içerisinde yer aldığını söylemek gerekir.

Şerbetçi Otu Nedir? Şerbetçi Otu Faydaları Nelerdir?

Şerbetçi Otu Nedir?

Şerbetçi otu cannabaceae familyasına ait olan, beyazla yeşilimsi renklerdeki çiçekleri olan bir bitki türüdür. Aynı zamanda sarıya yakın gövdesi ve iki evcikli bir bitki olarak otsu bitkidir. Dünyanın pek çok farklı yerinde daha çok kurak alanlarda yetişen bir bitki olduğunu söylemek mümkündür.

Genelde kendiliğinden yetişen ve toplanan, aynı zamanda değişik amaçlarda kullanılan bir bitki türüdür. Türkiye'nin daha çok kıyı bölgelerinde yetişmesiyle birlikte, aynı zamanda önemli faydaları üzerinden öne çıktığını eklemek gerekir. Farklı biçimlerde kullanımı üzerinden değerlendirilen şerbetçi otu, önemli faydaları doğrultusunda yine ön plana çıkmaktadır.

Şerbetçi Otu Faydaları Nelerdir?

Öne çıkan birçok değişik faydası ile birlikte şerbetçi otu önemli yer taşımaktadır. Değişik biçimlerde kullanımı üzerinden insan sağlığı noktasında önemli faydalar oluşturur.

- Endüstriyel bir yetiştiricilik üzerinden özellikle bira yapımında kullanılan bir ot türüdür.

- Aynı zamanda tüy dökücü özelliği ile birlikte Kozmetik alanında yaygın şekilde değerlendirilir.

Haberin Devamı

- Vücut kremi olarak değerlendirilmek suretiyle cilt için etkilidir.

- İdrar söktürücü etkisi üzerinden önemli bir potansiyel teşkil eder.

- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici bir yararı vardır.

- Kanı temizler.

- Enfeksiyonun önemli oranda atılmasına imkan verir.

- Enerji verir.

- Uykusuzluğu giderir.

- Böbrekleri koruyucu bir etkisi vardır.

- Stresi azaltır.

Bu gibi birçok farklı özelliği ile birlikte şerbetçi otunun önemli bir yer taşıdığını söylemek mümkün.

Şerbetçi Otu Nerelerde Yetişir?

Dünyanın birçok farklı noktasında yetişmesiyle beraber şerbetçi otu aynı zamanda Türkiye'de de yetişir. Daha doğrusu hem kendiliğinden yetişir hem de özel olarak yetiştirildiğini söylemek gerekir. Çünkü endüstriyel alanda hem kozmetik açısından hem de bira yapımında önemli bir yer taşımaktadır.

Ana vatanı özellikle Avrasya ve kuzey Amerika’dır. Türkiye'de ise Bilecik ile birlikte Bursa'da yaygın olarak yetişen ve yetiştirilen bir bitki türüdür. Bununla beraber endüstriyel ve bireysel amaçlar doğrultusunda ülkenin dört bir tarafına ulaştırılır.

Haberin Devamı

Şerbetçi Otu Nasıl Kullanılır?

Şerbetçi otu özellikle yetiştirilmesi ile birlikte özel olarak bira yapımı için kullanılmaktadır. Aynı zamanda endüstriyel açıdan kozmetikte cilt sorunlarını gidermek amaçlı önemli bir potansiyel teşkil eder. Özellikle de bir tatlı kaşığı şerbetçi otunu kaynatılmış attıktan sonra 15 dakika demlemek üzerinden içerik tüketmek mümkün. Günde en fazla bir bardak tüketmek ile beraber önemli faydalarından yararlanma şansı elde edilebilir.