Gazete Vatan Logo

Saçlarınızın güçlenip gürleşmesi yediklerinize bağlı…

Saç ektirme kararınızın hayal kırıklığına dönüşmemesi için dikkat edilmesi gerekenleri sakın atlamayın… Türkiye son yıllarda sağlık konusunda çok iyi bir noktaya geldi. Artık dünyanın her yerinden insanlar cerrahi girişimler veya tedavi için ülkemizi tercih ediyor. Özellikle de saç ekimi konusunda da en çok hasta çeken ülkelerden biri haline geldi. Avrupa, Ortadoğu, Amerika ve Uzakdoğu’dan saç ekimi için ülkemize hastalar gelmektedirler. Günümüzde saç dökülmesinin artık eskisi kadar korkulacak bir dert olmaktan çıktığını söyleyen Adem ve Havva Sağlık Danışmanlık Şirketi Saç Ekim ve Estetik Koordinatörü Safiye Kurt, “Çünkü saç ekimi sayesinde bu sorun ortadan kalkıyor. Yalnız saç ekimindeki kriterlere mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor.” dedi. Çoğu erkek ne yazık ki erken yaşlardan itibaren saçlarını kaybetmeye başlar. Saç dökülmesinin en önemli nedeni hormonal ve genetik nedenlerdir. Saçını kaybetmiş bir erkekte depresif, agresif bozukluklar gibi psikolojik problemler ortaya çıkabilir ve bu kişinin özgüvenini azaltabilir.

Adem ve Havva

Haberin Devamı

Sağlık Danışmanlık Şirketi Saç Ekim ve Estetik Koordinatörü Safiye Kurt sağlıklı saçlara kavuşmanız için, mutlaka bu önemli besin kaynaklarını yeteri derecede almanızı tavsiye ediyor… İşte saçlarınız açısından sağlıklı gıdalar:

1: Ispanak, tavuk ve kırmızı biber

Hem ıspanak hem de tavuk muhteşem demir kaynaklarıdır ve bu mineral alyuvarların saç köklerine oksijen taşımasına yardımcı olur. Safiye Kurt, bu oksijen akışının saçların sağlıklı uzamasının ve saç tellerinin güçlenmesinin sağlanması için gerekli olduğunu söylüyor.

2: İstiridye İstiridyeler en iyi çinko kaynağıdır ve çinko, sağlıklı saç gelişimi için gerekli hücre bölünmesi de dahil olmak üzere, vücuttaki birçok işlev için hayati önem taşıyan bir mineraldir. Safiye Kurt "Saçların daha yavaş uzaması ve dökülmesinin çinko düzeylerinin düşük olması ile bağlantılı olduğunu” söylemektedir.

3: Tatlı Patates

Tatlı patates ve portakal severler listenin üst sıralarında yer almalarını ve canlı saç renklerini, yüksek beta-karoten konsantrasyonuna borçludurlar. 4: Yumurta Yumurtalar iyi bir protein ve amino asit (proteinin yapı taşları) kaynağıdır. Saçınız öncelikli olarak bir protein türü olan keratinden yapıldığı için, Safiye Kurt diyetinizde yeterli miktarda protein olmasının saçınızın uzaması ve güçlenmesi için gerekli olduğunu söylemektedir. 5: Somon Balıkta, özellikle somonda yüksek düzeyde omega-3 yağ asitleri bulunur. Bunlar "içten kremleme" işlevi görür ve saç derinizin ve saçlarınızın nemli, parlak ve sağlıklı kalmasını sağlar.

Haberin Devamı