Gazete Vatan Logo

Saç Maskesi Nasıl Kullanılır? Saç Maskesi Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Saç maskesi saçın daha hacimli, parlak ve sağlıklı gözükmesi için yapılan bir maskedir. Saç maskeleri her saç tipi için uygun olur. 

Saç Maskesi Nasıl Kullanılır? Saç Maskesi Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Saç Maskesi Nasıl Kullanılır?

Saç bakımının en önemli adımlarından biri olan saç maskesini uygularken birçok kişinin kafası karışabilir. Saç maskesini uygulamak oldukça kolaydır. Öncelikle saçınızda nasıl bir etki istediğinize karar vermeniz ve buna göre bir maske tercihinde bulunmanız gerekir. Tüm saça uygulanabildiği gibi yalnızca kırıklara yani saç uçlarına uygulanması da mümkündür.

Duş sırasında şampuandan sonra durulanmış olan saça saç maskesi yapmak mümkündür. Saç derisine saç maskesini sürmemekte fayda vardır çünkü saç derisinin yağlanmasına neden olabilir. Saçın uç kısımlarına ve saç boylarına maskeyi dağıttıktan sonra 5 dakika beklemek ve yeniden durulamak gerekir. Saç maskesini haftada 2-3 kez yaparak saçınızın daha güzel bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Saç Maskesi Kullanırken Yapılması Gerekenler

Saç maskesi kullanırken saçınıza uygun bir saç maskesi kullanmaya özen göstermelisiniz. Kırıklar için, ısıya maruz kalan saçlar için ya da boyalı saçlar için farklı maskeler bulunur. Saç maskesi kullanırken saçınıza şampuandan sonra maske uygulayabilirsiniz. Bazı saç maskeleri duştan önce kirli saça yapıldığından maskenin yapımını incelemekte fayda vardır. Bununla birlikte saçınız için uygun olan maskeyi seçmeye de dikkat etmelisiniz. 

Haberin Devamı

Saç Maskesi Nedir?

Saçlar özellikle de kadınlar için en önemli aksesuar ve görünümü tamamlayan bir unsur olarak karşımıza çıkar. Saçların daha parlak ve canlı gözükmesi için de bazı bakımlar yapmak gerekir. Saç kırıklarını onarmak ve daha parlak bir görüntü için saç bakımı yapılabilir. Saç maskesi, saçlara bakım yapmaya, onarmaya, hacim vermeye ve nemlendirmeye yarayan bakım ürünleridir.

Saç maskesi güneşin zararlı ışınlarına, çok sayıda işlem görmeye, toza ve rüzgara karşı olumsuz etkileri ortadan kaldırır. Saçın hasarını azaltmak için düzenli olarak saç maskesi kullanılmalıdır. Saç maskesi kullanarak saça ihtiyacı olan nemi geri kazandırırsınız ve şikayetlerinizi azaltırsınız. Saçınız daha güçlenir ve daha hacimli bir görüntüye sahip olur.

Haberin Devamı

Saç Maskesi Ne İşe Yarar?

Saç maskeleri her saç tipine göre farklı olur ve kişilerin kendi saç tiplerine göre tercih yapmaları gerekir. Saç maskesi saçın daha parlak, daha hacimli, daha canlı ve daha güçlü olmasını sağlar. Dış etkenlerden zarar görmüş ya da yıpranmış saçların ipeksi ve güzel görünümünü geri kazanmasını sağlar. Ayrıca pek çok saç probleminin çözülmesi için de saç maskeleri kullanılabilir.

Yüz bölgesinde en dikkat çeken şeylerden biri de saçlar olduğundan saçların canlı gözükmesi kişinin görüntülerini etkiler. Bundan dolayı günümüzde hem kadınlar hem de erkekler saçlarının bakımına önem verirler. Saç maskelerini dışardan satın alabilir ya da kendi evinizde doğal malzemeler ile yapabilirsiniz. Saç maskesinde zeytin yağı, aloe vera, Hindistan cevizi yağı ya da bal olmasına özen gösterebilirsiniz.