Gazete Vatan Logo

Saç ekimi yaptıran sigarayı bırakmalı

Saç ekimi yaptıran sigarayı bırakmalı

Saç Ekim Uzmanı Dr.Emrah Cinik, saç ekimi öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda uyardı.

Saç ekiminden önce, dökülmenin son aylarda veya yıllarda devam edip etmediği konusunun önemli olduğunu belirten Dr.Emrah Cinik, “Saç ekimi öncesi dikkat edilmesi gerekin hususları, Daha önce ne gibi tedaviler denendiği( ilaç, sprey) sağlık geçmişiniz; saç ekimi ile ilgili istek ve beklentileriniz; doktorunuzun yapacağı saç analizinde; dökülmenin derecesi; Saçların kalınlığı; dalgalı, düz veya kıvırcık yapısı; Başınızın yan ve arka tarafındaki (verici sahalar) saçların yoğunluğu dikkate alınmalıdır” dedi.

Dr.Emrah Cinik, FUE tekniğiyle saç ekiminden önce tavsiyelerini ise şöyle sıraladı: "İşlemden 1 hafta öncesine kadar, kanamayı arttırabilen ilaçlar almayınız (aspirin, bitkisel çaylar, ağrı kesiciler gibi) İşlemden bir gün önce sigara içilmemelidir, alkol 3 gün öncesinde bırakılmalıdır. İşlemden önceki gece, saçınızı şampuanınızla bolca ve masaj yaparak yıkayabilirsiniz. İşleme tok gelmeniz uygundur. Sabah kahvaltısı veya hafif bir yemek yiyebilirsiniz. İşleme saçlarınız uzun olarak gelebilirsiniz. Saç tıraşınız hastanede yapılacaktır.

Haberin Devamı

Önü açık iliklenebilen gömlek gibi giyecekler giyerek gelinmelidir. Saç ekimi nakli çok uzun süren işlemler değildir. İşlemin karar ve görüşme aşamasında biraz vakit harcanır ve ayrıntılı şekilde operasyon değerlendirilir. Saç ektirme işlemi 1 gün içinde ortalama 5-7 saatten ibarettir.”