Gazete Vatan Logo

Saç Açıcı Nasıl Kullanılır? Saç Açıcı Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Saç rengini değiştirmek isteyen kişiler saç açıcı ürünlerine yönelebilir. Saç açıcı ile beraber saçlarda istenilen açık renk elde edilir ve ardından boya işlemi tamamlanır. Böylelikle yeni renk saçta daha güzel ve parlak durur.

Saç Açıcı Nasıl Kullanılır? Saç Açıcı Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Saç Açıcı Nasıl Kullanılır?

Saç açıcının kullanılması için saçın daha önceden açılmamış veya boyanmamış olması gerekir. İşlem yapılmamış saça daha iyi sonuç verir. Boya işlemi yapılmış veya önceden açılmış saçlarda kullanılabilir fakat bazı olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalmak olasıdır.

Bu sebeple saç rengini değiştirmek isteyenler sağlıklı saça sahip olmaları durumunda saç açıcı kullanımı gerçekleştirebilir. İlk olarak saç açıcının kullanılacağı saç türü belirlenir. Jel saç açıcı ürünler veya toz açıcı ürünler bulunur. Bu ürünlerden birisi tercih edilir ve açıcı hazırlanarak saça uygulanır.

Saç Açıcı Kullanırken Yapılması Gerekenler

Saç açıcı kullanırken dikkat edilmesi gerekenlere uyulması gerekir. Böylelikle daha doğru kullanım gerçekleştirilebilir. Doğru kullanıldığında daha sağlıklı sonuç elde edebilmek mümkün hale gelir. Saç açıcı kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

 - Saç açıcı, saç köklerini uygulanmaması gerekir.

- Saçın dip kısımlarından uçlarına doğru açıcı kullanılmalıdır.

Haberin Devamı

- Tarak kullanımı ile beraber saç açıcı saçlara güzel bir şekilde dağılır.

- Saç rengine bağlı olarak açıcı en fazla 35 ila 40 dakika beklemelidir. Daha fazla saçta durması önerilmez.

- Saç açıcı kullanırken mutlaka eldiven giymelidir. Saç haricinde başka yerlere eldiven değdirilmemelidir. 

Bunların yanı sıra açıcı hafif olacak şekilde uygulanmalı ve mutlaka bir tarak ile dağıtılmalıdır. Tarak ile beraber açıcı saçta daha iyi harmanlanacaktır. 

Saç Açıcı Ne İşe Yarar?

Saç açıcı ile kullanılacak olan boyanın saça daha iyi bir şekilde girmesine olanak sağlar. Saç açıcı sonrasında istenilen renkte boya hemen uygulanır. Saç açıcı uygulanmadan önce boya kullanılırsa saçta istenilen renk yakalanmayabilir.

Saç açıcı kullanımıyla beraber başarılı sonuçlar elde edebilmek mümkündür. İstenilen saç rengi elde edildiği zaman daha güzel ve canlı gözükür. Saç açıcı kullanırken dikkat edilmesi gerekenler vardır. Aksi takdirde yanlış kullanılırsa saçta olumsuz durumlar meydana gelebilir.

Saç Açıcı Saça Zarar Verir mi?

Haberin Devamı

Saç açıcı kimyasal uygulamak ile beraber eşdeğerdir. Bu sebeple saça zarar verebilir. Saç açıcı, saça doğru bir şekilde uygulandığı zaman bu zarar minimuma inebilir. Bu sebeple saça saç açıcı uygularken bazı noktalara dikkat edilmeli ve doğru teknikler ile kullanılmalıdır. Böylelikle saçın daha az zarar görmesi sağlanabilir.

Saç Açıcı Saçları Döker mi?

Saç açıcı uygulandıktan sonra saç hassaslaşır ve bu sebeple bir miktar dökülmeler yaşanabilir. Saç açıcı saçta uzun süre beklediği zaman dökülmelerin miktarı daha fazla artabilir. Bu sebeple saç açıcı uygulanırken belli dakikanın üzerine çıkılması önerilmez.

Evde tek başınıza uyguladığınız zaman bazı teknikleri bilmeyebilir ve bu sebeple de saç dökülmesine sebebiyet verebilirsiniz. Uzman kişiler aracılığıyla saç açıcı işlemini tamamladığınız zaman dökülmeler daha az olur.