Gazete Vatan Logo

Pişik Nasıl Geçer? Pişik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Pişik oluşumu cildin nefes almaması ve ıslaklık kaynaklı meydana gelmektedir. Hava almayan bu bölgede tahriş oluşmaya başlar. Ardından kızarıklık ve kaşıntı ile beraber cildin sağlıklı deri hücreleri azalmaya başlar. Pişik geçiren yöntemler arasında bölgenin tamamen kuru bırakılması ve nemlendirici losyon ve yağ kullanılması önerilmektedir. Üstelik bebeklerde ise pudra kullanımı tavsiye edilmektedir. Pudra cildin nemli olan bölgesini kuru hale getirmektedir. Böylelikle herhangi bir tahriş oluşumu önlenir.

Pişik Nasıl Geçer? Pişik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Pişik Nasıl Geçer?

Pişik geçiren tedavi yöntemlerinden biri pişik önleyici ve giderici kremlerin kullanılmasıdır. Bu kremler cildin nem dengesini koruyarak herhangi bir tahriş oluşumunun da önüne geçmektedir. Cildin ıslak kalan bölgelerinde sürtünmeden kaynaklı oluşan deri tahrişi bu şekilde engellenir.

Pişik oluşumunda kızarıklık ve kabarık cilt görünümü de kısa süre içerisinde tedavi olur. Cilde uygun şekilde geliştirilen özel yağlar ve nemlendirici kremler pişiği geçirmektedir. Pişik tedavilerinde lavanta yağı ve argan yağı kullanımı başta olmak üzere bebeklerde ise zeytinyağı önerilmektedir.

Pişik Geçiren Yöntemler Nelerdir?

Pişik geçiren yöntemlerden biri doğal yağların kullanılmasıdır. Bu yağlar sağlıklı cilt hücreleri oluştururken aynı zamanda sorunlu olan bölgenin tedavi edilmesine yardımcı olur. Pişik geçiren yöntemlerden biri cildin tamamen kuru bırakılması ya da pudra uygulaması yapılmasıdır.

Bu yöntem geçmişten günümüze en çok kullanılan tedavilerden biridir. Vücut sıvılarını dengede tutan pudra kullanımı ile beraber ciltte enfeksiyon oluşumunun da önüne geçmek mümkündür.

Haberin Devamı

Pişik Geçiren Yöntemler Püf Noktaları Nelerdir?

Pişik geçiren yöntemlerden biri cildin nefes alacağı kıyafetler giyilmesi ve açık bırakılmasıdır. Bu durum ciltte nem ve ıslaklık oluşumunun önüne geçmektedir. Pek çok kişi özellikle yaz aylarında pişik sorunu yaşamaktadır.

Pudra kullanımı, yoğun nemlendirici losyon kullanımı ve lavanta yağı kullanımı durumu tedavi eden en faydalı püf noktalardan biridir. Ciltte oluşan pişiğin tedavisi durumuna ve seviyesine göre de belirlenir.

Pişik Oluşumunun Nedenleri Nelerdir?

Pişik oluşumunun en temel sebeplerinden biri bölgenin ıslak bırakılmasıdır. Cildin nemli kalması ciltteki kolejen dengesini bozmaktadır. Cildin yüzeyleri sürtünme kaynaklı tahriş olmaktadır. Bu tahriş durumu ciltteki lezyonların dengesini bozarak kızarıklığa ve acıya sebep olmaktadır.