Gazete Vatan Logo

Pirinç Pilavı Kaç Kalori? Pirinç Pilavı Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Pirinç pilavı en çok tüketilen yemek türlerinden biridir. Özellikle birçok farklı ana yemeğin yanında gelir ve bütünleyici bir etki sağlar. Diğer yandan pirinç pilavı her damak tadına uygun bir lezzet olarak öne çıkar. Tabii pilav ile birlikte yağ ve benzeri pek çok unsurun katılması eşliğinde yüksek bir kaloriye sahip olduğunu söylemek mümkün. Çünkü önemli bir karbonhidrat yapısına sahiptir. Bu doğrultuda bir porsiyonunun 170 gram içerisinde 283 kaloriye bulunmaktadır.

Pirinç Pilavı Kaç Kalori? Pirinç Pilavı Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

Başta akşam yemeği olmak üzere ara öğünlerinde vazgeçilmez yemekleri arasında pirinç pilavı gelir. Bu lezzet aynı zamanda belli bir kalori üzerinden ön plana çıkmaktadır. O yüzden bir porsiyon olarak ifade edilebilecek 170 gram aynı zamanda 283 kcal olarak ifade edilmektedir. Diğer yandan bu durum ortalama bir tabak olarak da ön plana çıkar. Yüksek oranda kalori almamak için mutlaka bu kaloriye dikkat etmek suretiyle pilav tüketimi yapılması gerekmektedir.

Pirinç Pilavı Besin Değerleri ve Kalorisi

Pirinç pilavı kalorisi ile birlikte aynı zamanda belli besin değerleri üzerinden öne çıkmaktadır. Çünkü pirinç birçok farklı konuda fayda sağlayan en önemli besinler arasında yer alır. Bunu yine aynı şekilde 170 gram olan bir porsiyon pirinç pilavı üzerinden ele alarak ifade etmek mümkündür.

- 283 kcal

- Karbonhidrat 46,47 gram

- Protein 4,14 gram

- Yağ 8,65 gram

- Lif 0,83 gram

- Demir fırsat 0,38 mg

- Sodyum 327,75 mg

- Kolesterol 23,88 mg

- Potasyum 63,12 mg

Bu şekilde yukarıdaki değerleri üzerinden pirinç pilavı öne çıkmaktadır. Özellikle sulu yemekler başta olmak üzere birçok ana yemeğin yanında uyum sağlayan lezzetli Besin kaynakları içerisinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

Pirinç Pilavının Faydaları Nelerdir?

Kalsiyum ve demir başta olmak üzere pek çok vitamin ile mineral yapısı üzerinden pirinç pilavı önemli faydalar sağlar. Özellikle sindirim sistemini rahatlatma konusunda oldukça etkilidir. Diğer Gıdalara göre daha az doymuş yağ ile birlikte iyi kolesterole sahiptir. Kalp ve damar sağlığını koruyucu bir etkisi olduğunu ifade etmek mümkündür. Diğer yandan enerji sağlayarak zihindirik oluşturur ve bağışıklık sistemini de önemli oranda korur.