Gazete Vatan Logo

Meme protez uygulamasıyla sağlıklı göğüslere kavuşun

RegenPlast Estetik ve Plastik Cerrahi kliniğinden Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tamer Şakrak doğum sonrası yeni göğüslere kavuşmanın yolunu anlattı.

Meme protez uygulamasıyla sağlıklı göğüslere kavuşun

Hamilelik ve doğum sonrası süreçte, meme dokusu farklı hormonların etkisinde kalır. Hamilelik sürecinde; büyüme hormonları, östrojen ve prolaktin ile meme süt salgılamaya hazır hale getirilir. Süt bezleri büyür ve olgunlaşır. Dolayısıyla göğüslerde büyüme meydana gelir. Doğum sonrası ilk 6 ay emzirme, bebek sağlığı açısından son derece önemlidir.

Emzirme dönemi bittiğinde göğüslerde 3 farklı değişim görülebilir:

Büyüme (Hipertrofi),

Küçülme, sönme (Atrofi, involüsyon),

Sarkma (pitoz)

Doğum sonrası göğüslerdeki deformasyonun düzeltilmesi, emzirmenin sonlandırılmasından en az 6 ay sonra yapılmalıdır. Zira bu süre içerisinden memedeki değişim devam edecektir. Eğer kişi ikinci ya da daha fazla doğumu düşünüyorsa, bu işlemi erteleyebilir. Çünkü hamilelik ve doğum sonrası süreç, düzeltilmiş olan göğüslerin tekrar deforme olmasına neden olabilir. Burada diğer önemli bir konu; kişinin böyle bir ameliyata fiziksel olarak hazır olmasıdır.

Hamilelik ve doğum sonrası göğüslerde küçülme, sönme meydana gelmiş ise; bu durumun bilinen en etkili ve sağlıklı çözümü ‘Silikon Meme Protez Uygulaması‘dır.

Haberin Devamı

BU PROTEZLER;

Dış yüzeyi daha sert, içi ise daha yumuşak ve jel kıvamlı silikondan imal edilmektedir.

Süt salgısına ve meme hastalıklarına (kanser dahil) bilinen hiç bir yan etkisi yoktur.

40 yaş üzeri bayanlarda rutin yapılan mamogratetkikine engel teşkil etmez.

Silikon meme protezinde bilinen tek sorun; belli bir süre içerisinde fizyolojik olarak gelişen ve protezin etrafının saran fibröz kapsülün bazı durumlarda şiddetli olarak gelişmesidir. Bu durum, nadir görülen bir sorun olmakla birlikte şiddetli kapsül reaksiyonlarında protezin çıkarılması gerekebilir.

Silikon Meme Protez Uygulaması, genel anestezi altında ve 30 dk lık bir operasyonla gerçekleştirilir. Hastanın bir gün hastanede kalması yeterli olup, ortalama bir hafta içerisinde normal hayata dönüş sağlanır.

AŞIRI BÜYÜK GÖĞÜS

Hamilelik ve emzirme dönemi sonrasında göğüslerde aşırı büyüme meydana gelmiş ise; çözüm ‘Meme Küçültme Uygulaması‘dır. Her meme küçültme ameliyatı aynı zamanda dikleştirme işleminide yerine getirir.

Haberin Devamı