Gazete Vatan Logo

Kuru Üzüm Kaç Kalori? Kuru Üzüm Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Kuru üzüm, sonbaharda toplanan üzümlerin kurutulmasından elde edilen bir kuruyemiş türüdür. Besin değeri yüksek bir ürün olan kuru üzüm, aynı zamanda lif kaynağıdır. Sarılma özelliği bulunan asmalarda yetişen üzüm salkımları ayıklanarak kuru üzüm olarak üretilmektedir.

Kuru Üzüm Kaç Kalori? Kuru Üzüm Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Üzümlerin pek çok türü bulunmaktadır. Ilıman iklim ürünü olan üzüm meyvesi kış aylarında hamur işlerinde, yemeklerde kullanılabildiği gibi kuruyemiş olarak da değerlendirilebilmektedir. Doğal antioksidan olarak bilinen kuru üzüm demir deposu olarak da büyük yarar sağlamaktadır.

Kuru Üzüm Kaç Kalori? 

Kuru üzümün kaç kalori içerdiği ve faydalarının neler olduğu merak edilmektedir. 100 gr kuru üzüm baz alınarak yapılan değerlendirmelerde 299 kalori içerdiği tespit edilmiş bulunmaktadır. Yüksek oranda lif ve demir içeren kuru üzüm eğlencelik kuruyemiş olarak da tüketilebilmektedir.

Çocuklara güvenle verilebilen bir gıda ürünü olarak eğitim sürecinde zihinsel faaliyetleri de artırmaktadır. Türkiye topraklarında besin değeri bir birinden yüksek üzümler yetişmektedir. Kuru üzüm olarak kış aylarına saklanabilen üzümler pekmez ve pestil olarak da saklanabilmektedir. 

Kuru Üzüm Besin Değerleri

Kuru üzüm asmagillerden bir meyvedir. Yaş olarak tüketilebildiği gibi kurutularak da kış aylarında yemeklerde, keklerde, aşurede ve kuruyemiş olarak kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı

66.77g Karbonhidrat,

3 g protein,

299 Kkalori,

0.39g yağ,

0 mg kolesterol,

813mg Potasyum,

3.42g lif,

9g sodyum,

50 mg Kalsiyum,

1.9 Demir,

2.3 mg C vitamini içerdiği görülmektedir.

Kuru Üzüm Kalorisi

Kuru üzüm yüksek kalorili bir besin maddesidir. 100 gr kuru üzümde 299 kalori bulunmaktadır. İçeriği lif, protein, vitamin, potasyum ve karbonhidrattan oluşmaktadır. Nefis lezzeti ve sayısız faydalarıyla kuru üzüm herkes tarafından sevilmektedir.

B vitamini ve bakırdan da zengin olan kuru üzüm vitamin ve mineral kaynağı olarak bilinmektedir. Anadolu topraklarında yetişen üzüm kalitesi çok yüksektir. Üzüm yetişme tarihleri M.Ö 5000’lere kadar gitmektedir. Özellikle beslenme sorunu yaşayanlara önerilen kuru üzüm herkes tarafından sevilmektedir.

Ayrıca kötü kolesterol düşürücü özelliğiyle de büyük fayda sağlayan bir besin maddesidir. Kuru üzüm B vitamini ve C vitamini içermekte, potasyum deposu olarak da önerilmektedir. Kötü kolesterol düşürme özelliğiyle ayrıca tüketilmesi büyük yarar sağlamaktadır.

Haberin Devamı