Gazete Vatan Logo

Kurdeşen Nasıl Geçer? Kurdeşen Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kurdeşen aynı zamanda ürtiker olarak da bilinmektedir. Farklı nedenlere bağlı olarak ciltte görülebilen bir rahatsızlık olarak ifade edilmesi mümkün olmaktadır. Ciltte görülen kızarıklık, kaşıntılı ve kabarık lekeler olarak bilinmekte olan bir rahatsızlıktır. Kurdeşen bulaşıcı bir hastalık değildir. Ancak kronik olarak görülen kurdeşen oldukça rahatsız edici olabilmektedir. 

Kurdeşen Nasıl Geçer? Kurdeşen Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kurdeşen Nasıl Geçer?

Kurdeşen, insanların günlük aktivitelerini yapmalarına ve uyumalarına engel olan bir durum olarak ifade edilebilir. Doktor tavsiyesi ile kullanılabilecek bazı ilaçların kaşıntı önleyici ve rahatlatıcı etkiye sahip olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Kurdeşen rahatsızlığının önlenmesi veya rahatsızlığın geçiştirilebilmesi için ise uygulanabilecek olan bir takım yöntemler bulunmaktadır.

Cildi yıpratıcı olan sert sabunların kullanılmasından kaçınmak gerekir. 

Rahatsızlığa neden olabildiği bilinen tetikleyicilerden kaçınılması tavsiye edilir. 

Giyilmesi tercih edilen kıyafetlerin hafif, bol ve rahat olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. 

Güneş kremi kullanılması da cildi koruyucu etki oluşturmaktadır. 

Derinin çizilmesine karşı da dikkatli olunması gerekmektedir. 

Rahatsızlıktan etkilenen bölgenin serin ve kuru tutulmasını sağlamak olarak ifade edilebilir. 

Kurdeşen Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kurdeşen geçiren ve vücudu rahatlatan çeşitli yöntemler bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Kurdeşen geçiren bazı doğal yöntemlerin bulunduğu da ifade edilebilir. İltihap önleyici özelliğe sahip olan yulaf ezmesinin, kurdeşanları yatıştırıcı bir etkiye sahip olduğu da bilinmektedir.

Haberin Devamı

Doktor kontrolünde, strese iyi geldiği bilinen papatya çayının tüketilmesinin de cildi rahatlatıcı etkiye sahip olduğu ifade edilebilir. Kurdeşen için tercih edilebilecek doğal tedavi yöntemlerinden birisi de aloe vera olarak ifade edilebilir. Aloe vera, sahip olduğu anti inflamatuar özelliği sayesinde kurdeşen tedavisinde kullanılabilmektedir.

Maydanoz, cilt rahatsızlıkları için doğrudan etkili olabilmektedir. Özellikle ciltte bulunan kızarıklıkların ve kaşıntıların tedavisinde maydanozu yiyerek tüketmeyi tercih edebilirsiniz. Kurdeşen bazı durumlarda sıcaktan kaynaklı olarak oluşabilmektedir.

Sıcak kaynaklı olarak oluşan kurdeşen için ise soğuk kompres uygulaması ile cildin rahatlatılması mümkün olabilmektedir. Bir havluya sardığınız buzu cildinize uygulamayı tercih edebilirsiniz. 

Haberin Devamı

Cildi rahatlatıcı etkiye sahip olan doğal yöntemlerden birisi de zencefil olarak bilinmektedir. Su içerisine eklenen toz zencefili karıştırarak, kurdeşen bulunan bölgeye sürerek bir kaç dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.