Gazete Vatan Logo

Kulak Tıkanıklığı Nasıl Geçer? Kulak Tıkanıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kulak tıkanıklığı, çeşitli hastalıkların habercisi olabilmesinin yanı sıra en büyük nedeni hava değişimi olarak bilinen bir rahatsızlıktır.

Kulak Tıkanıklığı Nasıl Geçer? Kulak Tıkanıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kulak Tıkanıklığı Nasıl Geçer?

Kulaklık tıkanıklığı, günlük hayatta pek çok kişide görülen ve hayat kalitesini oldukça aza indiren bir rahatsızlık olarak bilinir. Her yaş ve cinsiyette görülebilen bir rahatsızlık olan kulak tıkanıklığı genel olarak çocuklarda kendini gösterir. Bunun nedeni soğuk algınlığı olarak bilinir.

Yetişkin bireylerde ise sinüzit, alerji, kulak içerisinde zamanla meydana gelen sıvı birikmesi, kulak kirinin ileriye doğru itilmesi gibi nedenler kulak tıkanıklığını beraberinde getirir. Bu durumlarda bir KBB uzmanına gitmekte fayda vardır.

Kulak tıkanıklığı genel olarak genel geçer bir durumdur ancak bu tıkanıklık uzun sürdüğü zaman mutlaka uzmana gidilmelidir. Göz ardı edilen kulak problemleri sonradan daha büyük sorunları ortaya çıkarır. Bu sebepten dolayı şikayetin görüldüğü andan sonra erkenden tedbir almak gerekir.

Kulak Tıkanıklığını Geçiren Yöntemler, Püf Noktalar Nelerdir?

Kulak tıkanıklığı genel olarak kısa zaman içerisinde ortadan kalkan bir sorun olsa da bu sorunu ortadan kaldıran bazı yöntemler de bulunmaktadır. Kulak tıkanıklığını geçirecek bazı yöntemler aşağıdaki gibidir:

Haberin Devamı

1- Zeytinyağını bir cezvede ılık duruma gelecek kadar beklettikten sonra kulak içerisine 3-4 damla eklenir. Kulak üzerine uzanılır ve tıkalı olarak kulak havada olacak şekilde 10 dakika kadar beklenir. Sonrasında aşağı duruma getirilir ve yağın akması beklenir.

2- Sıcak su torbası ile östaki borusunu açma işlemi kulak tıkanıklığını ortadan kaldırır. Sıcak su torbasını tıkalı kulağa doğru tutup 15 dakika kadar bekletmek gerekir.

3- Saç kurutma makinesini ılık ayara getirdikten sonra tıkalı kulağa doğru çalıştırılır. 10 dakika kadar bu şekilde beklenmelidir.

4- Esneme eylemi kulak tıkanıklığı için etkili olan bir yöntemdir. Ayrıca esneme kulak içerisindeki hava basıncını dengelemede oldukça yardımcı bir eylemdir. Kulak zarının gerilmesi ile beraber kulak tıkanıklığı ortadan kalkacaktır.

5- Sarımsak içine 2 adet karanfil eklendikten sonra 2 kaşık yağa eklenir. Bu karışım ılıtıldıktan sonra tıkalı kulağa bu karışım eklenir. Bu yöntem kulak kirinin temizlenmesine ve tıkanıklığın ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı