Gazete Vatan Logo

Köfte Kaç Kalori? Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Köfte, Türk mutfağının demirbaş lezzeti sayılabilmektedir. Yöresel olarak katkı farklılıkları olsa da köfte her yörede sevilmektedir. Özellikle çocuklar için anne köftenin yerini hiçbir şey tutamamaktadır. Kızartma, fırın köfte, sulu köfte, içli köfte gibi sayısız köfte türü bulunmaktadır.

Köfte Kaç Kalori? Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Köfte Kaç Kalori?

Köfte kaç kalori sorusunun cevabı merak konusudur. Köfte, 100 gram olarak yapılan değerlendirme sonucunda 168 Kalori içerdiği görülmüştür. Nefis lezzeti ve değerli bir besin maddesi olan köfte, evlerde ve işletmelerde en çok tüketilen üründür.

Kırmızı ve beyaz et ürünlerinden yapılabilen köfteler çeşitli şekillerde hazırlanarak sevenlerine sunulmaktadır. Diyet listelerinde köfte, tokluk hissi ve protein değeri bakımından güvenle bulunmaktadır.

Köfte Besin Değerleri ve Kalorisi

Köftenin besin değerleri kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Tekirdağ köfte, İnegöl köfte, Akçaabat köfte, İzmir köfte gibi neredeyse her şehir kendi köftesiyle anılmaktadır. Köftenin besin değerleri;

5,12 gr Karbonhidrat

17,08gr protein

12,11 yağ,

153,77 mg Sodyum,

40,99 A vitamini,

9,60mg C vitamini,

2,72mg Demir,

361,91mgPotasyum,

0,80 mg lif olarak bilinmektedir.

Köftenin kalori değeri pişirme şekli ve katkı maddelerine göre değişmektedir. Orta boy bir porsiyon köfte ızgara olarak sunulduğunda 200,17 kalori içermektedir. Yağda kızartılan köftenin kalori değeri daha yükselmektedir.

Haberin Devamı

Köfte Nasıl Yapılır?

Köfte herkes tarafından bilinen bir besin maddesi olması dolayısıyla yapılması da yaygındır. Tüm köfte çeşitleri kolaylıkla sipariş verilerek edinileceği gibi evde de yapılabilmektedir. Evde Köfte yapımı için malzemeler;

300 gr dana kıyma,

2 dilim ekmek içi,(robotta çekilip gerektiği zaman kullanılabilmektedir.)

Soğan, rendelenmiş,

Sarımsak 2 diş rendelenmiş,

Tuz, arzuya göre,

Karabiber,

Kimyon,

Yumuşak olması için 1yemek kaşığı sıvı yağ,

Yapılışı;

Bütün malzeme derin bir kapta iyice özleşinceye kadar yoğrularak istenen şekilde bir tabağa dizilir. Üzeri kapatılarak buzdolabında dinlendirildikten sonra istenen şekilde pişirilerek servise sunulmaktadır. Ayrıca hazırlandıktan sonra dondurularak 3 ay kadar saklanabilmektedir.

Köfte Sunumu Nasıl Olmalı?

Köfte, pişirilme özelliğine göre sunum gerektirmektedir. Izgara köfte yanında piyaz, patates püresi, salata, şalgam olarak sunulabilmektedir. Kuru köfte olarak bilinen geleneksel köfte patates kızartması, pilav, makarna, salata şeklinde sunulabilmektedir. Fırın köfte, tepsi köftesi gibi farklı pişirme yöntemlerinde sunum farklılıkları olabilmektedir.

Haberin Devamı