Gazete Vatan Logo

Kiraz Kaç Kalori? Kiraz Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Kiraz vücudun toksinlerden arınmasını sağlar ve beyin sağlığını da korur. 1 porsiyon kiraz 10-12 adede denk gelir ve 44 kalori olur. 

Kiraz Kaç Kalori? Kiraz Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Kiraz Kaç Kalori?

1 porsiyon kiraz ortalama 126 kaloriye denk gelir ve içinde 32 gram karbonhidrat, 2 gram protein bulunur. 1 porsiyon kirazda 0,4 gram yağ ve 4,2 gram da lif bulunmaktadır. 100 gram kiraz ise 63 kaloridir ve bunun içinde 16 gram karbonhidrat ile 2 gram lif bulunur.

Kirazın içinde A vitamini, C vitamini, kalsiyum ve demir bulunduğundan oldukça faydalı meyveler arasındadır. Antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerden korur ve lifli olmasından dolayı kabızlığa da iyi gelir.

Kiraz Besin Değerleri ve Kalorisi

1 avuç kiraz 50 gram gelir ve bu da 32 kalori olarak karşımıza çıkar. 1 porsiyon meyve kapsamında 10-12 kiraz yemek mümkündür. 100 gram kiraz toplamda 63 kaloridir ve bunun %93'ü karbonhidrat, %6'sı protein, %0,2'si ise yağdan oluşur. Kiraz, muhallebi, dondurma ya da tatlılarla birlikte tüketilebilen meyveler arasındadır.

Kirazı mevsiminde buzluğa atıp diğer mevsimlerde tüketmek de mümkündür. Aşırı kiraz tüketimi bazı kişilerde kan şekerinin bir anda yükselmesine neden olabilir. Ayrıca lifli olduğundan çok fazla kiraz tüketirseniz bağırsak ve mide sorunları ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

Diyette Kiraz Yenir mi?

Metabolizma çalıştıran kiraz lifli olmasından dolayı bağırsak sorunlarının önüne geçmektedir. Eğer kabızlık sorunu yaşayan biriyseniz düzenli olarak kiraz tüketerek bunun önüne geçebilirsiniz. Ödem sorunlarının ortadan kalkmasına da yardımcı olan kiraz diyet listelerinde tercih edilen bir meyvedir.

Antioksidan etkisi olan bir meyve olmasından dolayı kilo vermek isteyenler bir avucu geçmeyecek şekilde her gün tüketebilirler. Kirazı çok fazla tüketmek kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesine neden olacağından uzmanlar tarafından bir porsiyonu geçilmemesi önerilir.

Kiraz Faydaları Nelerdir?

İltihapların azalmasını sağlar ve beyin sağlığını destekler.

A vitamini içerdiği için cilt sağlığını korur ve daha parlak, pürüzsüz bir cilde sahip olmayı sağlar.

Kalsiyum ve magnezyum içerdiği için kas ve kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Antioksidan özelliği ile vücudun toksinlerden arınmasını sağlar.

Haberin Devamı