Gazete Vatan Logo

Kendi Kendine Konuşmak Sağlıklı Mı? Kendi Kendine Konuşan İnsan Sağlıklı Mıdır?

İnsanların doğaları gereği konuşmaları gerekir. Bu konuşma bazen birisiyle, bazen ise insanın kendisi ile olur. Bu durum birazda kişinin yapısı ile alakalıdır. Kimisi konuşkan bir yapıda iken kimisi ise daha az veya hiç konuşmamayı seçer. Tabi insanların ilgisini çeken ise kendi kendisiyle konuşanlardır. Bu durumun ilgi çekme nedeni ise kişinin kendi kendisiyle konuşmasının garip karşılanması olarak bilinir. 

Kendi Kendine Konuşmak Sağlıklı Mı? Kendi Kendine Konuşan İnsan Sağlıklı Mıdır?

Kendi Kendine Konuşan İnsan Var mıdır? 

Eskiden olduğu gibi günümüzde halen konuşmakla alakalı dikkat çeken unsurlar vardır. Bir kişi topluma girdiği zaman ne kadar konuşup konuşmadığı sıklıkla dışarıdan gözlemlenir. Özellikle hiç konuşmayan kişilerde sıkıntı olacağı düşüncesi vardır. Ayrıca kendi kendiyle konuşan insanlarda dışarıdan bakıldığında anormal gibi görünebilirler. 

Kendimizde dahil olmak üzere birçok kişinin konuşma davranışı yönünden farklı olduğu görülmektedir. Kendi kendine konuşan insanlarda sayı olarak hiçte az değildir. Yani kendi kendiyle konuşan insanlar her zaman vardır. Önemli olan ise bu durumun nedenleri ve konuşmanın boyutudur. 

Kendi Kendine Konuşmak Sağlıklı mı? 

Kendi kendine konuşmak kimine göre sağlıklı kimine göre ise sağlıksızdır. Burada farklı yorumlar görmek mümkündür. Önemli olan ise kendi kendine konuşan kişinin sergilediği davranışlardır. Bu davranışlarda anormal durumlar görmek sağlığın bozulması anlamına gelebilir. Ancak genel olarak insan kendi kendine konuşuyor diye sağlıksız denilemez. 

Haberin Devamı

Kişinin kendi kendiyle konuşması bazı durumlarda sağlıklıdır. Ancak işin farklı bir boyutu varsa eğer durum ciddi demektir. Çünkü kendi kendine konuşma davranışı sürekli devam ediyorsa ve kişiye zarar veriyorsa sorun vardır. Bunun dışında kendi kendine konuşmak sağlıksız bir davranış değildir. 

Kendi Kendine Konuşan İnsan Sağlıklı mıdır?

Kendi kendine konuşan kişilere halk arasında argo olarak deli tabiri yakıştırılır. Bunun daha yumuşatılmış şekli ise şizofreni olarak bilinir. Ancak her kendi kendiyle konuşan insana rahatsız demek mümkün değildir.

Çünkü konuşma eylemi zaten olması gereken bir unsurdur. Bunun insanın kendisiyle veya bir başkasıyla olması çok önem taşımaz. Ayrıca herkesin birazda olsa kendi kendiyle konuştuğu illaki olmaktadır. 

Kendi kendine konuşan birisinin bunu anormal derecede yapması ise sorunun kaynağını merak ettirir. Bu durumda kendi kendiyle konuşma davranışı giderek artar ve hatta zarar görülecek boyuta ulaşır. Burada kişinin gerekirse psikolojik yardım alması tavsiye edilir. Eğer durum psikolojik boyutta değilse farklı tedavilerde tercih edilebilir. 

Haberin Devamı

İnsan Neden Kendi Kendine Konuşur?

Kendi kendine konuşmak için aslında birçok neden bulmak mümkündür. Bu açıdan herkesin farklı nedenlerden dolayı bu eylemi yapmaları mümkündür. İnsan şu nedenlerden dolayı kendi kendiyle konuşabilir;

- İçe kapanık olduğundan

- Kendi kendiyle konuşmayı sevdiğinden. 

- Zaman zaman kendi kendiyle bilgi alışverişi yapmaktan. 

- Yaşanan bir rahatsızlık olmasından. 

Yukarıda yer alan nedenler genel olarak karşımıza çıkar. Ancak bunlar dışında farklı nedenler saymakta mümkündür. Sonuç olarak kendi kendine konuşmak duruma göre sağlıklı veya sağlıksız olabilir.