Gazete Vatan Logo

Kas Ağrısı Nasıl Geçer? Kas Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kas ağrısı birçok faktöre bağlı olarak gelişebilen bir ağrıdır. Kas ağrısı yaşayan kişiler ağrı kesici ya da kas gevşetici kullanarak ağrıyı hafifletebilir.

Kas Ağrısı Nasıl Geçer? Kas Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kas Ağrısı Nasıl Geçer?

Kas ağrısı genellikle yetersiz sıvı alımından ortaya çıkar ve bu durumda bol sıvı tüketimi önemlidir. Eğer kas ağrısı spor sonrasında ortaya çıkıyorsa bunun için egzersizi değiştirmek ya da süresini kısaltmak yeterli olabilir. Egzersizden önce ve sonra esneme hareketleri yaparsanız bu da ağrılarınızın hafiflemesini sağlar. Stresten ve yoğun çalışma temposundan uzaklaşmak da kas ağrılarının azalmasını sağlar.

Pul biber kas ağrıları için önemli bir besin kaynağıdır. Yemeklerinize pul biber eklerseniz uzun vadede kas ağrısının oluşumunu engellemiş olursunuz. Eğer normalden daha uzun süren ve şiddetli kas ağrısı ile karşılaşırsanız mutlaka doktora gitmelisiniz. 

Kas Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kas gevşetici kremler ya da ağrı kesici ilaçlar kas ağrısını geçiren yöntemler arasındadır. İstirahat etmek ve ağrıyan kasları zorlamamak iyileşme süresinin hızlanmasını sağlar. Kas ağrısını hafifletmek için vücudu rahatlatan papatya, adaçayı ve rezene gibi çayları da tüketebilirsiniz. Eğer kas ağrısı yaşıyorsanız kaslarınızı mutlaka dinlendirmelisiniz. 

Haberin Devamı

Kas Ağrısı Neden Olur?

Kas ağrısı genellikle yanlış ya da fazla hareket etmekten ortaya çıkar. Aşırı egzersiz yapmak kasları yorar ve bu da kas ağrısına neden olabilir. Uzun saatler boyunca yoğun çalışmak, yetersiz uyumak, yetersiz ya da yanlış beslenmek kas ağrısına neden olur.

Ani ve ters hareket yapılması halinde de kas ağrısı ortaya çıkabilir. Yaygın olarak karşılaşılan kas ağrısı nedenleri arasında kaslardaki deformasyonlar da sayılabilir. Küçük yaralanma ve incinmeler kas ağrısına neden olabilir.

Belirtileri Nelerdir?

Kas ağrısı kaslardaki acı ve ağrı ile kendini belli eden bir durumdur. Kaslarda güçsüzlük ve verimsizlik ortaya çıkarak ağrıya neden olabilir. Kas ağrısı yaşayan kişiler genellikle kendilerini yorgun ve halsiz hissederler. Bu kişilerin kendilerini zorlamamaları ve kaslarını dinlendirmeleri gerekir. Bu durum nefes darlığına, güçsüzlüğe ve boyun tutulmasına da neden olur. Kas ağrısı magnezyum eksikliğinde de kaynaklanabildiği için kişilerin kendilerini halsiz hissetmeleri normal kabul edilir.

Haberin Devamı