Gazete Vatan Logo

Kalp Çarpıntısı Nasıl Geçer? Kalp Çarpıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kalp çarpıntısı, aritmi olarak da bilinmektedir ve en fazla dikkat edilmesi gereken rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Kişinin kalp çarpıntısı yaşaması durumunda sakin olması ve derin derin nefes alması gerekmektedir. Çarpıntı yaşayan kişinin su içerek derin bir nefes almasının ardından soğuk bir suyla yüzünü yıkaması da iyi gelecektir. 

Kalp Çarpıntısı Nasıl Geçer? Kalp Çarpıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kalp Çarpıntısı Nasıl Geçer?

Kalp çarpıntısının oluşması için kalbin normalden daha hızlı atmasına gerek yoktur. Yaşanan duygu durum değişikliklerine ve yapılan fiziksel aktivitelere bağlı olarak kalp çarpıntısının oluşabileceğini söylemek mümkündür.

Kalp çarpıntısı sorunlarının çeşitli nedenleri olduğu bilinmektedir. Kalp çarpıntısının geçmesi için, rahatsızlığın kaynağının kesin olarak teşhis edilmesi gerekmektedir. EKG, kan tahlilleri, ekokardiyografi, holter ve olay kaydedici gibi bazı tetkiklerin yapılması gerekmektedir. 

Kedi otu bitkisinin tüketilmesi, yaşanan kalp çarpıntılarının hafiflemesini sağlamaktadır. 

Kullanılabilecek olan bitkisel yöntemlerden birisi de nane bitkisi olarak ifade edilebilir. 

Kalp çarpıntısının hafifletilmesi için kullanılan bitkisel yöntemler arasında kekik bitkisi de yer almaktadır. 

Kalp çarpıntısı yaşanması durumunda sakinleşerek derin derin nefes alıp vermeniz gerekir. Bir bardak su içtikten sonra ise yüzünüze soğuk su çarpmayı tercih edebilirsiniz.

Kalp Çarpıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Haberin Devamı

Kalp çarpıntısının geçirilmesi için kullanılabilecek olan bir takım yöntemler bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Yaşanan kalp çarpıntıları genel olarak; soğuk algınlığı, egzersiz, stres, panik atak ve kullanılan bazı ilaçların yan etkisi olarak ortaya çıkabilmektedir. 

Meydana gelen çarpıntının önlenebilmesi için öncelikli olarak nedeninin tespit edilebilmesi için EKG yapılması gerekmektedir. Kalp çarpıntısı yaşayan kişilerin;

Kafeinli içeceklerden uzak durması gerekmektedir. 

Çarpıntı hissedilmesi durumunda ilk olarak oturarak dinlenilmesi gerekir.

Bitki çaylarının tüketilmesi çarpıntıya oldukça iyi gelmektedir. 

Özellikle tüketilen nane, kekik ve lavanta çaylarının çarpıntıyı hafifletici bir etkiye sahip olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. 

Çarpıntı oluşması durumunda sakinleştirici etkiye sahip olan yiyeceklerin ve içeceklerin tüketilmesi de fayda sağlamaktadır. 

Günlük hayat içerisinde tempolu bir çalışma hayatına sahip olan kişilerin de kalp çarpıntısı yaşayabileceğini söylemek mümkün olmaktadır. 

Haberin Devamı

Genel olarak kalp çarpıntısının nedeninin anlaşılması ve tedavi edilebilmesi için bir sağlık personelinden yardım alınması da tavsiye edilmektedir.