Gazete Vatan Logo

Kabak Lifi Nasıl Kullanılır? Kabak Lifi Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Kabak lifi, peeling yapmak ve cildinizi temizlemek için sıkça kullanılan çok popüler bir malzemedir. Bazı insanlar ise, süngerimsi ve sert yapısı nedeni ile “tamamen doğal” liflerin kurutulmuş mercandan ya da deniz süngerinden yapıldığı düşünür. Ama doğal bir kabak lifi, aslında salatalık ailesinde bulunan bir kabaktan elde edilir.

Kabak Lifi Nasıl Kullanılır? Kabak Lifi Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Kabak Lifi Nasıl Kullanılır? 

Kabak lifi, ciltte bulunan ölü derileri ciltten uzaklaştırarak hücre yenilenmesini sağlayan ve son zamanlarda ise çok popüler olan bir ürün olarak da karşımıza çıkıyor. Özellikle de doğru bir şekilde uygulandığı zaman çok iyi bir etki sağlayan kabak lifi ile birlikte ciltte bulunan bazı sorunları azaltabilirsiniz. 

Kabak lifi, temel bir şekilde cilt için sıkça tercih edilen bir üründür. Diğer yandan bulaşıkları yıkamak için de bu lifler kullanılabilir. Doğal bir ürün olduğu için, cilt bakımında sıkça kullanılır.

Kabak Lifi Kullanırken Yapılması Gerekenler

Kabak lifi, aynı bir kese gibi kullanılan bir üründür. Aynı zamanda bu ürün, kuru bir haldeyken çok sert bir yapısı bulunur. Bu nedenle de kullanılmadan önce bir süre suya konularak yumuşamasının beklenmedi gerekir.

Yumuşadıktan sonra da cildinizi ölü derilerden ve kirden arındırmak için kabak lifi ile vücudunuzu güzelce keseleyebilirsiniz. Ama keseleme işlemini olabildiğince kısa tutarak ve nazik bir şekilde yapmanız gerekir. Aksi takdirde ise, cildiniz tahriş olabilir. 

Haberin Devamı

Kabak Lifinin Faydaları Nelerdir?

Kabak lifinin bazı faydaları şunlardır; 

Doğal kabak lifi cildinizi düzgün ve yumuşak tutar.

Sivilce ve siyah nokta bulunan bölgelere iyi gelir.

Kan dolaşımını ve yeni hücre üretimini harekete geçirir. Bu sayede selülit oluşumunun da önüne geçmeye yardımcı olur.

Batık kıl sorununun çözülmesine önemli ölçüde yardımcı olur.

Ciltte bulunan makyaj kalıntılarını ve kiri temizleme konusunda da çok işe yarar.

Kabak Lifi Ne İşe Yarar?

Kabak lifi, genellikle cilt için sıkça tercih edilen bir üründür. Diğer yandan da bulaşıkları yıkamak için de sıkça kullanılabilir. Doğal bir ürün olduğu için de, cilt bakımında sıkça kullanılır. 

Selülit İçin Kabak Lifi Nasıl Kullanılır?

Genellikle kadınlarda sıkça rastlanılan bir cilt sorunu olan selülit, çok rahatsız edici bir görüntüye yol açabilir. Diğer yandan düzenli bir şekilde kabak lifi kullanarak da selülitlerden kısa bir zaman içinde kurtulabilirsiniz. 

Kabak lifini ılık bir su ile ıslatabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yumuşayan kabak lifini, defne sabunu ya da zeytinyağı sabunu ile köpürtmeniz gerekir.

Daha sonra da kabak lifi ile selülitli olan bölgenizi, aşağıdan yukarıya doğru dairesel hareketler yaparak ovalamanız gerekir. Bu işlemi en az 5 dakika boyunca yapmaya özen göstermeniz gerekir.

Kabak lifi ile ovaladığınız bölgeyi güzelce durulamanız gerekir.

Duştan çıktıktan hemen sonra ise, bitkisel bir yağ ile birlikte selülitli bölgeye masaj yapabilirsiniz. Bu sayede cildinizin ölü derilerden arındırınız hissedebilirsiniz.