Gazete Vatan Logo

İt Dirseği Nasıl Geçer? İt Dirseği Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

İt dirseği arpacık olarak da bilinen bir rahatsızlıktır. Genelde göz yorgunluğuna ve strese bağlı olarak göz kapağında ortaya çıkar. 

İt Dirseği Nasıl Geçer? İt Dirseği Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

İt Dirseği Nasıl Geçer?

İt dirseği eğer herhangi ciddi bir problemden dolayı oluşmazsa ortalama bir hafta içerisinde kendi kendine geçer. Uygulanacak bazı yöntemler ile daha kısa sürede geçmesini sağlamak da mümkündür. İt dirseği çıktığında vücudunuzu mümkün olduğu kadar stresten ve yorgunluktan uzak tutarak dinlendirmelisiniz.

Vitamin almak ve bölgeyi ellemeden sıkmamak ya da patlatmamak da önemlidir. İt dirseğine çayla pansuman yapmak ya da sıcak kompres yapmak da geçmesini sağlar. Başlıca nedenleri stres ve yorgunluk olduğundan bunlar hayatınızdan çıkararak it dirseğini engelleyebilirsiniz. 

İt Dirseği Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

İt dirseği strese, yorgunluğa, yağ bezelerinin tıkanmasına ya da göz hijyeninin eksik olmasına bağlı olarak ortaya çıkar. Sıcak kompres yapmak ve çay ile pansuman yapmak da it dirseğini geçiren yöntemler arasındadır.

Stresten ve yorgunluktan uzak durarak, uyku düzeni oluşturarak ve göz hijyenini sağlayarak it dirseğini engelleyebilirsiniz. Temiz olmayan el ile göze dokunmak da mikrop kapmasına neden olarak it dirseğine sebebiyet verebilir.

Haberin Devamı

İt Dirseği Nedir?

İt dirseği halk arasında arpacık olarak da bilinir ve göz çevresinde çıkar. Şişlik şeklinde görülen bir rahatsızlık olan it dirseği özellikle ya üst ya da alt göz kapağında ortaya çıkar. Alt ve üst göz kapağındaki yağ bezelerinin tıkanması sonucu ortaya çıkar ve göz kapaklarının kapanmasına neden olabilir. Bu nedenle hemen çözümünün bulunması ve geçmesi gerekir.

İt Dirseği Tekrarlar Mı?

İt dirseğinin tekrarlaması mümkündür. Tüm çözümler geçici olduğundan bir süre sonra yeniden aynı durumlar karşılaşmak mümkündür. Tekrarlayan it dirseği durumunda aynı tedavi yöntemlerini uygulamak mümkündür. Eğer it dirseği çok fazla tekrarlamaya başlarsa kesinlikle bir doktora gitmek gerekir. İt dirseği ilk çıktığında kızarıklık ve ağrı olur.

Gözde yatma ve yanma ile ışığa karşı hassasiyet de oluşabilir. İt dirseği olan kişiler gözlerini açma ve kapama konusunda zorluk yaşarlar. Şikayet ve belirtilerin kalıcı hasar bırakmaması ve daha ciddi bir soruna neden olmaması için aile hekimine ya da doktora gitmek gerekir. 

Haberin Devamı