Gazete Vatan Logo

Hindistan Cevizi Nasıl Kullanılır? Hindistan Cevizi Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Hindistan cevizi farklı şekillerde yetişen bir meyvedir. Süt, talaş, rendelenmiş, krema, yağ ve un şeklinde tüketimi yapılmaktadır. Hem tatlılar için hem de tuzlu yemeklerde veya başlangıçlarda yenebilen çok yönlü bir besindir. Bu tatlı egzotik meyve çok lezzetli ve aromalı bir ürün olmaktadır. 

Hindistan Cevizi Nasıl Kullanılır? Hindistan Cevizi Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Hindistan cevizi, çoğu tropik ülkede yetişen palmiye ailesinden bir ağaç olan hindistancevizi ağacının meyvesidir. Bu egzotik meyve, yenilebilir beyazımsı bir bademi ve merkezinde bir sıvıyı kaplayan oval küresel bir kabuktan meydana gelmektedir. Hindistan cevizi aynı zamanda sağlığa faydalı bir ürün olmaktadır. 

Hindistan Cevizi Nasıl Kullanılır? 

Hindistan cevizini pişirmede kullanmanın birkaç yolu vardır. Hindistan cevizi açarken, bir tirbuşon kullanarak iki gözünü delin. Suyunu boşaltın. Daha sonra kullanmadan önce filtreleyin. sonrasında da somunu yaklaşık 10 dakika sıcak bir fırına koyun.

Orada ikiye açılmış olacaktır. Bu sizi bir çekiç, hatta bir balta kullanmak zorunda kalmaktan kurtaracaktır. Daha sonra keskin bir bıçakla etini ayırmadan önce durulamaya özen gösterilmesi gerekecektir. Taze çiğnendiğinde çok lezzetli olsa da en çok rendelendiğinde kullanılır. Böylece et ve balık yemeklerine, özellikle tavuk veya dana etlerinde çok fazla kullanılmaktadır.

Aynı zamanda Hint, Endonezya, Afrika ve Güney Amerika mutfaklarında da önemli bir bileşen olarak kullanılmaktadır. Yemeklerinize egzotik bir dokunuş katacaktır. Deniz ürünleri ve kabuklu deniz ürünleri ile yapılan salatalara da serpilebilir.

Haberin Devamı

Kombinasyonları çok iyi olacaktır. Tatlılarda da mükemmel bir uyum yakalamaktadır. Çikolatalı, muzlu tatlılarda ve bütün hamur işlerinde harika bir tat yaratmaktadır. Eritilmiş çikolata kaplı pankek veya waffle üzerine ve hatta dondurma kaplarına da serpilebilir. Bir elma kompostosuna bir avuç hindistancevizi eklemek harika bir tat yaratacaktır. 

Hindistan Cevizi Kullanırken Yapılması Gerekenler

Hindistan cevizinin egzotik tadı, ister taze ister kurutulmuş olsun, tatlı ve tuzlu tariflerinizde yer alır. Taze hindistancevizi eti olduğu gibi yenebilir ya da birçok hindistancevizi keki tarifinde rendelenerek kullanılabilir. Poşetlerdeki hindistancevizi, yoğunlaştırılmış süt ve çikolatadan yapılan ev yapımı pastaları hazırlamak için kullanılabilir.

Karamelli Hindistan cevizli turta, Hindistan cevizli makaron ve Hindistan cevizli çikolata da gurmeler tarafından çok beğenilen lezzetler arasındadır. Tuzlu olarak hindistancevizi de tavuk köri, karides gibi yemekleri tatlandırmak için kullanılır. 

Haberin Devamı

Hindistancevizinin lezzetli suyunu geri kazanmak için, bir salata kasesinin üzerine bir tornavida ve çekiç kullanarak keskin bir darbe ile vurabilirsiniz. Hindistan cevizi sütü, rendelenmiş etin sıkılıp kaynar suda demlenmesiyle elde edilmektedir. Ortaya çıkan macun daha sonra süzülür ve yemeklerde kullanılır. 

Hindistan cevizi kreması da hindistancevizi sütü ile aynı işlemle elde edilir. Et, suda değil, basitçe sütte demlenmektedir. Hindistancevizi bazı tariflerde hayvansal kremanın yerini almaktadır. Aynı zamanda oda sıcaklığında katı olan Hindistan cevizi yağı, 25°C'de sıvılaşarak yağa dönüşür. Bir tencerede beyaz bir macun şeklinde gelir. Yemeklere harika lezzetler katar.