Gazete Vatan Logo

Haşlanmış Patates Kaç Kalori? Haşlanmış Patates Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Dünya çapında en dayanıklı besinler içerisinde patates gelir. Aynı zamanda bütün farklı topraklarda yetişme özelliğine sahip dayanıklı bir sebze olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca mutfakların vazgeçilmezi olan ve birçok farklı yemekte veya tek başına değerlendirilen sebzeler içerisinde gelir.

Haşlanmış Patates Kaç Kalori? Haşlanmış Patates Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Kalorisi bakımından ele alındığı zaman 100 gramda 93 kalori olduğunu söylemek mümkün. Tabii bu durum özellikle haşlanmış patates üzerinden ele alınmaktadır. Aynı zamanda bir tane yani yaklaşık 200 gramlık patates 183 kaloriye sahiptir.

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Başta kızartma olmak üzere aynı zamanda birçok farklı tür üzerinden patates tüketimi yaygındır. Aynı zamanda bunlar içerisinde haşlanmış patates birçok amaç altında da çok fazla değerlendirilir. Çünkü sağlamış olduğu faydalar ile beraber insan sağlığı için önemli bir potansiyel teşkil eder.

Bunun yanı sıra haşlanmış patates kalori bakımından 100 gram eşliğinde 93 kalori etmektedir. Bununla beraber haşlanmış patates bir tane üzerinden ele alındığında 200 gram eder ve 183 kaloriye denk gelir. Bu kaloriye dikkat etmek suretiyle sağlıklı şekilde patates tüketimi gerçekleştirilebilir.

Haşlanmış Patates Besin Değerleri ve Kalorisi

Haşlanmış patates içerisinde yer alan vitamin ve mineral yapısı ile birlikte besin değerleri üzerinden öne çıkar. Aynı zamanda kalorisinin de ne kadar olduğu 100 gram üzerinden ele alındığında ortaya çıkmaktadır.

Haberin Devamı

- 93 kcal

- Karbonhidrat 21,55 gram

- Protein 1,66 gram

- Diyet lifi 1,55 gram

- Podyum 5 mg

- Potasyum 291 mg

- Kalsiyum 5 mg

- C vitamini 12,8 mg

Bu gibi değişik verileri üzerinden öne çıkan besin değerleri doğrultusunda haşlanmış patates tüketimi gerçekleşir. Özellikle de çok dayanıklı bir besin kaynağı olduğu için sağlamış olduğu bu değerler üzerinden mutfakların vazgeçilmezidir.

Haşlanmış Patatesin Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış patates bağışıklık sistemli kuvvetlendirmesi ile beraber kış aylarında özellikle birçok hastalığa karşı direnç oluşturur. Aynı zamanda kan şekerini istenilen dengeye getirir. Potasyum ve magnezyum ile beraber kalsiyum açısından zengindir. Kolesterol ile kan şekerini dengeler. Özellikle ishale iyi gelen bir besin kaynağı olduğunu söylemek mümkün. Stres kaynaklı birçok kronik rahatsız yorgunluğa karşı enerji arttırıcı bir etkisi vardır.