Gazete Vatan Logo

Gözde Arpacık Nasıl Geçer? Gözde Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Arpacık, göz kapağının dışında meydana gelen, sivilceye benzer bir şişliktir. Sık sık gözünde arpacık çıkan kişiler bunun ne anlama geldiğini çok iyi bilirler. Gözde arpacık çıkmasının bilinen en önemli nedeni ise, bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır. Ama başka nedenler de gözde arpacık çıkmasına neden olabilir.

Gözde Arpacık Nasıl Geçer? Gözde Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Gözde Arpacık Nasıl Geçer?

Arpacık, göz kapaklarının içinde bulunan gözyaşı yağ bezlerinin (meibomian bezleri) enfeksiyonu olarak bilinir. Gözde arpacık çıkması ise en sık karşılaştığımız ve genellikle insanları rahatsız eden bir durumdur. Arpacık, aslında çok önemli bir rahatsızlık olarak bilinmez. Bu nedenle de nadiren de olsa cerrahi işlem uygulanır.

Arpacık ise, tam iyileşmeyip "şalazyon“ adı verilen yağ kistine dönüşürse bir operasyona gerek duyulur. Arpacığın tedavisi için sıcak pansuman, antibiyotikli damla, jel ve haplar da kullanılır. Göz kapağına ise, günde 3 kez, 10’ar dakika kadar sıcak pansuman uygulaması yapılır.

Gözde Arpacık Geçiren Yöntemler

Arpacığın çıkmaya başladığını hissettiğiniz zaman size vereceğimiz çok kolay bir yöntemle arpacığın çıkmasını da kolaylıkla engelleyebilirsiniz. Arpacığı pek çok farklı yöntemle geçirebilirsiniz. Bu yöntemlerden bazıları ise;

Sıcak su yöntemi: Gözünüze sıcak suya batırılmış bir bez ile kompres yaparsanız daha arpacık çıkmadan Arpacık oluşumunu engellemiş olursunuz.

Haberin Devamı

Beslenme: Arpacık genellikle insanların bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucunda ortaya çıktığı için vitamin ve demir bakımından çok zengin olan gıdalar ile beslenmeniz gerekir. Antibiyotik içeren ve sebze ağırlıklı beslenme de çok iyi gelir. Sarımsak yemek ise, arpacığı çok hızlı bir şekilde geçirir.

Patates yöntemi: Patatesin içinde bulunan çeşitli mineraller ve nişasta arpacığın kısa bir süre içinde yok olmasını sağlar. Patatesi ortadan ikiye bölerek belirli aralıklarla göze uygulamak ise arpacığa iyi gelir.

Poşet çay yöntemi: Arpacığı poşet çay yöntemi ile çok hızlı bir şekilde kolayca tedavi edebilirsiniz.

Gözde Arpacığı Geçiren Püf Noktaları Nelerdir?

Arpacığın içini boşaltmak için arpacığı sıkmaya ya da patlatmaya kalkmasanız gerekir. Bu durumda ise vücutta enfeksiyon yayılabilir ve gözünüzde de kalıcı bir hasara yol açabilir. Arpacık tedavisi için sarımsağı yiyebilir hatta arpacık çıkan bölgeye de sarımsak uygulayabilirsiniz.