Gazete Vatan Logo

Erik Kaç Kalori? Erik Besin Değerleri Ve Kalorisi...

En güzel yaz mevsimi meyveleri içerisinde erik gelir. Çok kısa süreliğine gelip hemen kalkan erik, ekşi yanıyla ve büyük lezzeti üzerinden tüketilir. Özellikle hafif şekilde tuzlamak suretiyle lezzetini çok daha yukarı çektiğini söylemek mümkündür. Tabii birçok meyvede olduğu gibi erik meyvesini de belirli bir kalorisi bulunur. 100 gram üzerinden bakıldığı zaman ise erik 45,9 kaloriye sahiptir. Ne zaman da 1 adet erik 20 gram etmesi ile beraber aynı zamanda 9 kaloridir. Bu kaloriye dikkat ederek yaz aylarında eriği tüketmek mümkündür. 

Erik Kaç Kalori? Erik Besin Değerleri Ve Kalorisi...

En çok sevilen ve yaz aylarında çıkan meyveler içerisinde erik yer alır. Hem ekşi hem de ekşi olmayan farklı biçimlerde türleri bulunur. Aynı zamanda birçok değişik renk üzerinden de öne çıktığını söylemek gerekir. Bu kapsamda ortalama açıdan ele alındığı zaman 100 gram üzerinden erik 45,9 kalori etmektedir. Aynı zamanda bir adet erik 20 gram gibi bir değere sahiptir ve 9 kalori eder. Buna bağlı şekilde Yaz aylarının vazgeçilmezi olan eriği tüketme şansı elde edebilir. 

Erik Besin Değerleri ve Kalorisi

Ekşi yönü ile ağızları sulandıran ve oldukça lezzetli bir tada sahip olan erik, aynı zamanda birçok farklı besin değeri üzerinden öne çıkar. Besin değerleri ile birlikte kader üzerinden ele alındığı zaman 100 gram kapsamında erik ifade edilebilir.

- 45,9 kcal

- Toplam yağ 0,3 gram

- Potasyum 157

- Karbonhidrat 11 gram

- Diyet lifi 1,4 gram

- Protein 0,7 gram

Bu tür besin değerleri ile birlikte erik ön plana çıkmaktadır. Özellikle lezzeti kapsamında yaz aylarında oldukça fazla tüketilen en sevilen meyveler arasındadır.

Haberin Devamı

Eriğin Faydaları Nelerdir?

Erik adet düzensizliğini gideren en önemli meyve çeşitleri içerisinde gelir. Aynı zamanda ateş düşür etkisi vardır. Karaciğer rahatsızlıklarına karşı iyi gelir. Diğer yandan Kolesterolü dengelemesi ile önemli bir yere sahiptir. Kabızlığı giderir.

Demir eksikliğini giderme konusunda tedavi sürecinde kullanılır. Soğuk algınlığı, öksürük, kronik rahatsızlıklar, bronşit ve astım ile akciğer kanseri gibi daha pek çok rahatsızlığa karşı önemli bir direnç oluşturur.