Gazete Vatan Logo

Doğum sonrasında en sık tercih edilen uygulamalar nelerdir?

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Prof. Dr. Özgür Pilancı, kadınların sıklıkla merak ettiği doğum sonrası uygulanabilen yöntemleri tüm detayları ile anlatıyor.

Doğum sonrasında en sık tercih edilen uygulamalar nelerdir?

Doğum; kadınlar için oldukça heyecan verici bir durum iken, kadın vücudunda çeşitli deformasyonlara neden olabilir. Doğum sonrası uygulanabilecek yöntemler ise sınırlıdır. Güvenle uygulanabilecek yöntemler ise:

360 liposuction ve germe estetiği

Sarkmış dokuları gidermek için yapılan estetik işlemlerden biridir. Vücut germe ameliyatı veya 360 derece vücut ameliyatı olarak da bilinir ve karnın ön ve arkasından fazla deri ve yağların alınması, karın kaslarının dikişlerle güçlendirilmesi ve bu bölgelerin sıkılaştırılması işlemidir. Vücutta bulunan fazla deriyi ve bir miktar fazla yağı almak isteyen kişiler liposuction tercih etmektedirler. Profesyonel bir plastik cerrah tarafından yapılan bu işlem genellikle mide küçültme ameliyatı ve diyet uzmanları ile normalden fazla kilo vermiş kişiler için uygundur.

Bu operasyondan sonra deniz ve güneş tatili önerilmez. Ameliyat olmaya karar verenler, tedavi edilecek bölgeyi 3 hafta boyunca aşırı güneşe maruz kalmaktan korumalıdır. Ameliyattan 10 gün önce kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalıdır. Ameliyat bölgesi ilk birkaç gün şiş ve ağrılı olabilir. Ancak bu durum ağrı kesici ilaçlarla kontrol altına alınabilir. Drenler ortalama 1-4 gün kalır. Gizli dikiş olarak cilt altına uygulanan eriyen dikişlerin alınmasına gerek yoktur. Ameliyattan sonra giyilen korseler, ameliyatın türüne ve hastanın durumuna göre 4-6 hafta sonra çıkarılacaktır. İyileşme sırasında yüksek proteinli bir diyet yemek iyileşme sürecini önemli ölçüde hızlandıracaktır.

Haberin Devamı

Liposuction

Liposuction uygulamalarında yağ birikimi olan bölgeden yağ alınır. Diyet ve egzersize rağmen beden konturunu bozan özellikle doğum sonrası dönemde basenlerde biriken yağlar için idealdir.

Meme estetiği

Hamilelik ve emzirme döneminde en sık değişime maruz kalan alan memedir. Hamilelik boyunca hormonsal değişikliklere bağlı meme yapısında belirgin değişiklik olabilmektedir. Oluşan bütün değişiklere yönelik farklı meme estetiği işlemleri yapılabilmektedir. Hacmi azalan memeler için silikonla büyütme veya hacimsel artma ve sarkmalar için meme dikleşme ve küçültme işlemleri yapılabilir.

Haberin Devamı

Hangi işlem yapılacaksa yapılsın muhakkak emzirme sürecinin bitmesinden 6 ay sonrasında cerrahi planlama yapılmalıdır.