Gazete Vatan Logo

Diyabetlilere basit insülin pompası

Hastaların insüline daha kolay ve çabuk ulaşmalarını sağlayan insülin pompalarının geliştirildiğini anlatan Sanofi Global Diyabet İş Geliştirme Başkanı Klaus Jensen, bu pompaların daha az müdahale gerektiren ve daha kolay kullanımının amaçlandığını söyledi

Diyabetlilere basit  insülin pompası

Dünyada, şu anda 415 milyon olan diyabetli hasta sayısının 2024’de 600 milyonu geçeceğini öngörüldüğünü belirten Sanofi Global Diyabet İş Geliştirme Başkanı Klaus Jensen, diyabetli hastaların ihtiyaçlarını daha iyi karşılayacak gelişmelerin ve buluşlarının bugünü, yarını ve geleceği hakkında bilgi verdi. Jensen, özellikle Tip2 diyabet hastaları için kullanımı kolay ve kişinin müdahalesini gerektirmeyen basit insülin pompası üzerinde çalıştıklarını belirtti. Jensen, “Geleceğe bakarsak Tip2 diyabet daha da kötüye gidiyor. Bu nedenle tedavi şekillerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Geliştirme aşamasında olduğumuz yeni ilaçlar ve tedavi şekilleri üzerinde çalışıyoruz. Bunlar henüz geliştirme aşamasında. Özellikle obeziteye yönelik de çalışıyoruz çünkü obezite Tip2 diyabetle bağlantılı. Herşey birbirine uyuyor” dedi.

Hastalara kolaylık amaç

Şu anda birçok ülkede insülin pompalarının kullanıldığını özellikle Tip1 diyabet hastalarında bunun daha yaygın olduğunu anlatan Jensen, “Şu anda biz daha çok Tip2 diyabet hastalarının hayatlarını kolaylaştıracak yapay pompa üzerinde çalışıyoruz. Kullanılan pompalara göre daha az müdahale gerektirecek, kendi ölçümünü kendi yapıp hastanın ihtiyacına göre insülini kendi belirleyecek bir çalışma bu. Önümüzdeki sene ABD’de denemelerine başlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı