Gazete Vatan Logo

Damla sakızı neden üretiliyor? Damla sakızı zayıflatır mı? Damla sakızı faydaları nelerdir?

Şarkıcı Ebru Polat’ın sadece sakıza 900 lira ödemesi sosyal medyada gündem oldu. Doğal olarak elde edilen damla sakızının pek çok faydası bulunuyor. Türk mutfağında tatlı ve kurabiyelerde de sıklıkla kullanılan damla sakızının akciğeri temizleyici, hipertansiyonu düşürücü ve böbrekleri çalıştıran yönüyle faydaları saymakla bitmiyor. Peki, Damla sakızı neden üretiliyor? Damla sakızı işe yarar, ne için kullanılır? Damla sakızı zayıflatır mı? Damla sakızı faydaları nelerdir? Damla sakızı fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

Damla sakızı neden üretiliyor? Damla sakızı zayıflatır mı? Damla sakızı faydaları nelerdir?

Damla sakızı, Türk mutfağında tatlı ve kurabiyelere aroma katmak başta olmak üzere kozmetik ve sanayide de sıklıkla kullanılıyor. Dünyada sadece Yunanistan ve Türkiye’de Ege kıyılarında yetişen sakız ağaçlarından elde edilen Damla sakızı, muhteşem kokusunun yanında sağlık üzerindeki inanılmaz etkileri ile de biliniyor.

Damla sakızına ödediği fiyatla bir anda göndeme oturan Ebru Polat, sakız fiyatını içeren fişi sosyal medyada paylaştı. Damla sakızının fiyatını duyanlar ise faydalarını be nerelerde kullanıldığını araştırıyor.

DAMLA SAKIZI FİYATI NE KADAR?

Şarkıcı Ebru Polat damla sakızının 100 gramına 900 TL ödediği fişi paylaştı.

DAMLA SAKIZI NEDEN ÜRETİLİYOR?

Damla sakızı, kültürel bir miras olan sakız ağacından elde ediliyor. Sakız ağacı, özellikle Çeşme – Karaburun (Batı Ege) arasında yoğun olarak yetişiyor. Sakız ağacı, her zaman yeşil olması ve toprağı örtmesi sebebiyle toprak erozyonunu önlemeye de yardımcı olan, orman yangınlarında bile kısa sürede kendini yenileme kapasitesine sahip bir ağaçtır. Sakız ağacının sakız veren varyetesi sadece İzmir Çeşme Yarımadası’nın olduğu yerde ve Yunanistan’ın Sakız Adası’nda bulunuyor.

Haberin Devamı

DAMLA SAKIZI İŞE YARAR, NE İÇİN KULLANILIR?

Damla sakızı yemekten kozmetiğe, ilaç sanayisinden ev bakımına kadar birçok yerde kullanımı olan bir doğal bir gıdadır.

DAMLA SAKIZI FAYDALARI NELERDİR?

- Mide yaşanan reflü ve ülser gibi hastalıklara iyi gelir.

- Aynı zamanda yemek sonrası yaşanan hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına iyi gelir. Kusma ve bulantıyı kesen damla sakızı, mide asidini düzenler. Özellikle mide duvarının hasar almasının önüne geçer.

- Toz halindeki damla sakızını bal ile karıştırarak tüketildiğinde solunum hastalıklarının yaşanma riskini azaltır.

- Yüz felci ya da çene kasılmaları içinde doğal tedavi olarak kullanılır. Sert bir halde çiğnendiğinde baştaki tüm kasların aynı oranda çalışmasını sağlar.

- Mide ya da ağzı içindeki olumsuz sorunlar nedeniyle ağız kokusu ortaya çıkar. Bu sorunu götürecek en doğal yöntemlerden biri damla sakızıdır. Antiseptik etkisi sayesinde dişlerdeki mikrop oranını azaltır.

Haberin Devamı

DAMLA SAKIZI ZAYIFLATIR MI?

Damla sakızı sindirimi kolaylaştırıcı etkisi bulunuyor. Vücuttaki yağ yakımını kolaylaştırarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Metabolizma hızının artması yardımcı olarak kalori yakımına neden olur. Bağırsakların hızlı ve düzenli çalışmasında etkilidir.