Gazete Vatan Logo

Çilek Bacak Nasıl Geçer? Çilek Bacak Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Bacaklardaki tüyler ağda, makine ya da tüy dökücü ile alındıktan sonra meydana gelen kırmızı küçük lekeler hem görsel hem de fiziksel olarak rahatsız edici bir rahatsızlıktır. Bu kızarıklıkların meydana gelme sebebi ise bilinmemektedir.

Çilek Bacak Nasıl Geçer? Çilek Bacak Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Tıpta bu duruma çilek bacak denilmektedir. Çilek bacak oluşumunun en büyük sebebi yanlış tüy alımı ve yanlış bakımdır. Ancak evde yapılabilecek pratik kürler ile bu durum kolayca giderilebilir.

Çilek Bacak Nasıl Geçer?

Yanlış tüy alımı ve bakımsızlıktan dolayı meydana gelen çilek bacak durumu bir rahatsızlıktır. Özellikle etek ve şort giyimi sırasında kişileri görsel olarak oldukça rahatsız eder. Tüy köklerinin tahriş olmasından dolayı bu durum meydana gelir.

Bu görüntünün sağlık açısından bir sorunu yoktur. Ancak bu durumu gidermek için yapılabilecek en kolay şey ölü deriyi yok etmektir. Tüy alımından sonra yapılan kese ve peeling çilek bacak görünümünü yok eder. Evde yaptığınız peeling ile kolay bir şekilde bu durumu geçirebilirsiniz.

Çilek Bacak Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Çilek bacak görünümün oluşmasının 4 ana sebebi vardır. Bunlar tıraş, gözeneklerin tıkanması, folikülüt ve kuru cilttir. Özellikle jiletlerin uzun süre boyunca kullanılması bu duruma neden olabilir. Körelen jiletler, tüyü tam olarak almaz. Hem batığa hem de kıl köklerinde tahrişe sebep olur. Vücudun bütün alanlarında olduğu gibi bacaklarda da gözenekler vardır.

Haberin Devamı

Zamanla ölü deriler bu gözeneklere dolar ve gözenekler tıkanır. Tıkanmış gözenekler yağ toplar ve renk değiştirir. Bir diğer sebep ise folikülütdür, bu durum aslında bir enfeksiyondur. Kıl köklerinin enfeksiyon kapmasından dolayı tahriş olması ve renk değiştirmesi durumudur. En sık çilek görünümüne sebep olan durum ise kuru cilttir.

Cildin kuru olması ve kuru ciltten tüy alınması çilek görünümüne sebep olabilir. Bütün bunlar, evde doğal kürler ile kolayca giderilebilir. Evde uygulanabilecek kürler ise şu şekildedir;

Esmer şeker ile yapılan peeling en sık tercih edilen yöntemlerden biridir. Özellikle yağ ve kir birikimini bu kür ile önleyebilirsiniz. Bunun için 2 yemek kaşığı esmer şeker, iki yemek kaşığı aloe vera jeli ve bir çay kaşığı limon suyunu karıştırın. Ardından bu peelingi bacaklarınıza uygulayın haftada bir bu peelingi uygulayabilirsiniz

Haberin Devamı

Yumurta akı ile uygulanan tedavi yöntemi ise özellikle geniş gözenekleri sıkılaştırmak için tercih edilir. Yumurta akını iyice çırpın ardından içerisine bir çay kaşığı limon suyu ekleyiniz. Ortalama 10 dakika bacağınızda bekletiniz ve sonrasında durulayınız.