Gazete Vatan Logo

Çiğ Köfte Kaç Kalori? Çiğ Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Hem etli hem de etsiz olarak farklı malzemeler eşliğinde hazırlanan en güzel, lezzetli yiyecekler arasında çiğ köfte gelir. Yanında özel sosları ve limonu eşliğinde marul veya yavaş ile birlikte harika bir lezzet sağlar.

Çiğ Köfte Kaç Kalori? Çiğ Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Çiğ köfte her öğünde tüketilebilecek bir besin kaynağı olmasının yanı sıra, aynı zamanda belli bir kaloriye sahiptir. Bu kapsamda 100 gram üzerine bakıldığı zaman çiğ köfte 180 kalori olarak öne çıkar. Ortalama bir tane çiğ köfte ise 30 gram kadar gelir ve 54 kaloridir. Bunlara dikkat etmek suretiyle tüketilebilecek olan çiğ köfte miktarı belirlemek mümkündür.

Çiğ Köfte Kaç Kalori?

Günümüzde artık daha çok hazır olarak elde edilmiş malzemeler eşliğinde çiğ köfte yapılmaktadır. Etli veya etsiz fark etmeden özel yoğrulması ile birlikte hazırlanan en lezzetli yiyecekleri içerisinde gelir. Tabii hem tane olarak hem de 100 gram üzerinden bakıldığında çiğ köftenin belli kalorileri bulunur.

Bu bağlamda ortalama bir tane çiğ köfte 30 gram gelir ve 54 kcal olarak öne çıkar. Aynı şekilde 100 gram kapsamında da ele alındığı vakit 180 kcal sağladığını ifade etmek mümkün. Bu duruma dikkat ederek dengeli bir şekilde çiğ köfte tüketimi sağlanabilir.

Çiğ Köfte Besin Değerleri ve Kalorisi

İçeriğinde birçok farklı besin değeri olması ile birlikte belirlenmiş kalori doğrultusunda çiğ köfte öne çıkmaktadır. Genelde etsiz tüketimi ile birlikte öne çıkan çiğ köftenin besin değerlerini şu şekilde ele almak mümkün;

Haberin Devamı

- 1 porsiyon 226,07 kalori

- Karbonhidrat 41,13 gram

- Protein 5,78 gram

- Yağ 5,3 gram

- Lif 5,35 gram

- Sodyum 232,49 mg

- Potasyum 300,59 mg 

- Kaç gün 43,26 mg

Bu şekilde farklı değerleri üzerinden çiğ köfte besin değerleri ile kalorisi kapsamında ifade edilir.

Çiğ Köftenin Faydaları Nelerdir?

Özellikle kan ve kolesterol seviyelerini dengeleme noktasında çiğ köfte öne çıkar. Çünkü içerisinde baharatlar ile beraber isot barındırır. Diğer yandan metabolizmayı hızlandırarak kan akışının daha sağlıklı şekilde gerçekleşmesine imkan tanır. Yüksek oranda yine B vitamini grubuna sahip besin kaynakları içerisinde olduğunu söylemek mümkün.