Gazete Vatan Logo

Boğazdaki Gıcık Nasıl Geçer? Boğazdaki Gıcık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

İnsanların en sık yaşadığı ve kolayca yakalandığı bazı rahatsızlıklar ve sağlık problemleri vardır. Bunlar hemen doktora gitme ihtiyacı hissettirmeyen hafif dereceli rahatsızlıklardır. Bu yüzden kendi püf noktaları ve yöntemleri ile bu sorunlardan kurtulmaya çalışırlar.

Boğazdaki Gıcık Nasıl Geçer? Boğazdaki Gıcık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Bu rahatsızlıklardan biri de boğazda meydana gelen gıcıktır. Oldukça rahatsız edici bir sorun olan boğazda gıcık giderek ilerler ve ses kısılması ya da artan ağrılar gibi sorunlara dönüşürse doktor muayenesine başvurmak daha doğru olur.

Boğazdaki Gıcık Nasıl Geçer?

Boğazda gıcık olması, sürekli bir öksürük hissi, yutkunma sırasında zorluk yaşama, seste değişiklikler olarak karşımıza çıkabilir. Boğazda bu durumun yaşanmasının bazı sebepleri olabilir. Bir şey yerken boğazınızda takılmış ya da tahriş yapmış olabilir.

Kaygı ve stres gibi durumlar psikolojik olarak bu tarz rahatsızlıklara sebep olabilir. Çok kuru ve tozlu ortamda kalmak boğaz kuruluğuna sebep olabilir. Üşütme ve soğuk algınlığı sonucu bu sorun yaşanabilir. Sigara tüketimi ya da sigara içilen ortamda bulunmak sebep olabilir.

Bu durumlar ise daha sonrasında boğazda gıcıklanma sorununu ortaya çıkarabilir. Boğaz gıcıklarını evde çeşitli yöntemlerle geçirmek mümkündür. Zararı olmayan bu yöntemleri deneyerek siz de kısa sürede boğaz gıcığı sorununuzdan kurtularak rahat bir nefes alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Boğazdaki Gıcık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Boğazında gıcıklanma sorunu olan kişiler evde kendileri bunu geçirecek yöntemleri denerler. Doktora gitmeden bunun tedavisinin yapılmasını isterler. Boğazdaki gıcığa en iyi gelen şey boğazı sıcak ve nemli tutmaktır. Burada bahsedilen sıcak kaynar sıcaklık yerine, ılık olarak tercih edilmelidir. Aksi takdirde boğazda tahrişe de sebep olabilir.

Buhar uygulaması bu durumda boğaza oldukça iyi gelir. Ayva suyu, elma suyu, sıcak ballı süt boğaz gıcıkları için tüketilebilecek sıvı gıdalardır. Nefes egzersizleri yapmak da boğaz gıcığına iyi gelir. Eczanelerden kolaylıkla temin edilebilen boğaz pastilleri de oldukça yararlıdır.

Tüm buy uygulamaları evde yaptığınız halde boğazınızdaki gıcık geçmiyorsa, mutlaka uzman bir doktora başvurmanız gerekir. Doktor muayenesi sonrası verilen ilaçlar ile kısa sürede boğazınız rahatlayacak ve sorundan kurtulmuş olacaksınız. Bu rahatsızlığı yaşarken aşırı soğuk tüketmemek de oldukça önemlidir.

Haberin Devamı