Gazete Vatan Logo

Bademin fazlası zarar

Kuruyemiş olarak tüketilen bademin faydaları saymakla bitmiyor. Ancak fazlası zararlı...

Kuruyemiş olarak tüketilen bademin faydaları saymakla bitmiyor. Ancak bademin acı türü, yüksek dozlarda tehlikeli oluyor, günde 4-6 tohumu aşmamak gerekiyor. Acı badem, merhem olarak ağrı kesici olduğu gibi özellikle migren, böbrek ve karaciğer ağrılarını dindiriyor ve sinir sistemiyle ilgili ağrılar üzerinde de etkili oluyor. Öte yandan bademin tohumlarından elde edilen badem yağı, daha çok kuru ve çatlak ciltler için yumuşatıcı olarak kullanılıyor. Hücre yenilediği için özellikle deri üzerindeki oluşmuş veya oluşabilecek çatlaklarda etkili oluyor. Kaş ve kirpikleri gürleştirmek için kullanılıyor. Kaşıntı, tahriş, yara, yanık durumlarında rahatlıkla kullanılabiliyor.

HÜCRE YENİLEYEN BADEM MASKESİ

İşte size cildi ve saçı canlardıran maske: 20 adet badem, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı kaymak ve 1 çay kaşığı avokado yağı. Bademler sıcak suda bir süre bekletilir. Daha sonra toz haline getirilir. Bal, kaymak ve avokado yağı ilave edilir. Karıştırılarak macun haline getirilir. Elde edilen maske cildi canlandırmak, onarmak ve yenilemek için temiz cilde haftada 2 defa uygulanır.

SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI BADEMYAĞI

2 kaşık badem yağı, 1 kaşık buğday yağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Haftada 2 gün saçınıza masaj yaparak yedirin. Streçle sarın ve 2-3 saat bekletin. Organik hidrosollü Organicum şampuan ile durulanır. Bu maske özellikle saç diplerini beslediği için saç dökülmesini önlüyor ve canlılık kazandırıyor.

SAĞLIĞIN ANAHTARI CEVİZ

Yaprağından kabuğuna kadar birçok faydası bulunan ceviz, hem kanseri önlüyor hem de kalbi koruyor

Cevizin son araştırmalarla aslında sağlık ve estetiğin anahtarı olduğu ortaya çıktı. Yaprakları, ağaç kabukları, bitki suyu, tomurcukları, filizleri ve kabukları da olmak üzere cevizin tümünün yararları saymakla bitmiyor. Yaprakları ve meyvesinin yeşil kabuğu kanama, ishal, vajinal akıntılar, bağırsak kurtları ve özellikle raşitizme karşı etki gösteriyor. Ayrıca ceviz yaprakları kandaki şeker oranını düşürüyor. Ceviz kanserden korunma sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

PÜZÜRSÜZ CİLT İÇİN

2 kaşık ceviz yağı, 1 tatlı kaşığı avokado yağı ve 1 tatlı kaşığı buğday yağı iyice karıştırılır. Karışım gözaltı hariç temiz cilde haftada 2 defa sürülür. Ayrıca saçlarınıza da kullanabilirsiniz. Karışımı saçınıza masajla yedirin ve organik hidrosollü Organicum şampuan ile durulayın.

Haberin Devamı