Gazete Vatan Logo

Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer? Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Fıtık yaşa ya da fiziksel hareketsizlikten dolayı meydana gelebilecek bir rahatsızlıktır. Her yaş grubunda farklı şekilde görülebilir. Sıklıkla beden işçilerinde fıtık görülür. Fıtık oluştuğu bölgenin hareket alanını kısıtlayan ve ağrı yapan bir rahatsızlıktır.

Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer? Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Bel bölgesinde yer alan fıtık, bacağa vurmaktadır. Bacaklara vuran fıtık hem cerrahi hem de fizik tedavi yöntemleri ile geçirilebilir. Aynı zamanda da evinizde bacağa vuran fıtık için uygulayabileceğiniz tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer?

Fıtık sıklıkla bel bölgesinde görülür. Fıtık ağrısı zaman geçtikçe kalçadan, aşağı doğru iner. Ağrı, uyuşukluk ve karıncalanma fıtık belirtileri arasında yer alır. Eğer bu gibi belirtileriniz var ise fıtık şüpheniz varsa mutlaka uzman bir doktor tarafından destek almanız gerekmektedir. Fıtık ilk belirti gösterdiği ilk an doktorlar tarafından egzersiz önerilir.

Doğru egzersizler ile yapılan fizik tedavi hareketleri fıtığın dağılmasına, ağrıların ve belirtilerin geçmesine yardımcı olur. Fıtık durumunda mutlaka hastaların dinlenmesi gerekir. Bacağa vuran fıtık ağrısı için evde kolayca yapılabilecek egzersizleri tercih edebilirsiniz. Belirli saatlerde, fıtık egzersizleri ile sizde fıtık ağrısından kurtulabilirsiniz.

Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Haberin Devamı

Bacağa vuran fıtık ağrısı için ilk önce mutlaka doktora gidiniz. Ancak fıtık ağrısını evde kendinizde geçirebilirsiniz. Fıtık ağrısı için bazı bitkisel yöntemleri tercih edebilirsiniz. Evde uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri ise şu şekildedir;

Aşırı kas ağrısı yaşamanız halinde kas ağrısını geçiren papatya çayını tüketebilirsiniz. Papatya çayı, kas gevşetici özelliği bulunur. Bunun için günde iki fincan papatya çayı içebilirsiniz.

Zencefil kökü tedavisi ise en sık tercih edilen tedavi yöntemleri arasındadır. Fıtık ağrısı olan bölgeye, zencefil kökü uygulamasında bulunabilirsiniz. 

Zerdeçal ağrı alma özelliği ile bilinen bir bitkidir. Ağrı olan bölgeye zerdeçal sürebilir, ağrıyı geçirebilirsiniz. 

Sıcak havlu uygulaması ise özellikle ağrının dağılması ve geçmesi için kullanılabilecek yöntemler arasında yer almaktadır.

Her fıtık, ameliyat ile geçmez. Özellikle fıtığın durumuna göre ameliyat yapılmaktadır. Ancak ilk aşama fıtıklar için ilaç tedavisi ve fizik tedavi tercih edilmektedir. Dayanamayacak noktaya geldiği zaman ameliyat tercih edilmelidir.

Haberin Devamı