Gazete Vatan Logo

Arpacık Nasıl Geçer? Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Arpacık, gözde meydana gelen bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Göz kapaklarında bulunan birçok yağ bezesi olduğunu söylemek mümkündür. Yağ bezelerinin kanal ağızları ise kirpik diplerine açılmaktadır.

Arpacık Nasıl Geçer? Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kanal ağızlarının mikroplardan dolayı tıkanması durumunda ise göz kapağında enfeksiyon oluşumundan söz edilmektedir. Oluşan bu küçük enfeksiyonlar ise arpacık olarak bilinmektedir. Yağ bezlerinin bakteriyel enfeksiyonları sonucunda oluşmaktadır. 

Arpacık Nasıl Geçer?

Gözde arpacık oluşması durumunda göz kapağında şişkinlik ve kırmızılık oluşmaktadır. Çoğu zaman zararsız bir durum olarak nitelendirilen arpacık, gözün mikrop kapmasından kaynaklanmaktadır. Ağrı ve rahatsızlık veren bir durumdur. Arpacık tedavisinde doktor tarafından verilen göz damlalarının kullanılması etkili olmaktadır.

Doktor tarafından uygun görülmesi durumunda antibiyotikli pomad veya damlalar kullanılabilir. Hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve gözlerin temiz tutulması durumunda ise bir kaç gün içerisinde arpacık kendiliğinden geçecektir. 

Arpacık, bazı durumlarda doktorlar tarafından uygulanan ameliyatlarla da tedavi edilebilmektedir. Ancak genel olarak kendiliğinden geçen bir rahatsızlık olarak ifade edilebilir. Gözde arpacık olması durumunda gerekli hijyen unsurlarına dikkat edilmesi durumunda 1 hafta içerisinde kendiliğinden geçecektir.

Haberin Devamı

Daha uzun sürmesi durumunda ise mutlaka bir göz doktoruna gidilmesi tavsiye edilmektedir. Gözünüzde ağrı veya kaşıntı olması durumunda ise ılık çay ile yapacağınız pansuman ağrı kesici ve kaşıntı azaltıcı etkiye sahip olarak ifade edilebilir.

Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Arpacık, gözün mikrop kapmasından kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Geçmesi için ise hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve gözün temiz tutulması gerekmektedir. Gözünüzde arpacık çıkması durumunda gözünüze dokunmadan önce ve sonra mutlaka ellerinizi yıkamalısınız. Göz kapağında yer alan arpacık tamamen geçene kadar göz makyajı yapmamaya özen göstermelisiniz.

Uygulayacağınız makyaj, şiş bölgeyi kapatacağı için geç iyileşmesine yol açacaktır. Gözünüzde bulunan arpacığı kesinlikle sıkmaya veya patlatmaya çalışmamalısınız. Sıkmaya çalışmanız durumunda enfeksiyonun daha fazla yayılmasına yol açarsınız. 

Haberin Devamı

Göz hijyenine dikkat etmeniz gerekir.

Kullandığınız makyaj malzemelerini yenileriyle değiştirmeniz gerekir.

Kirli ellerle gözünüze dokunmamanız gerekmektedir. 

Demlediğiniz poşet çaylar soğuduktan sonra gözünüze çayla pansuman yapmanız da gözünüzü rahatlatıcı bir etki oluşturacaktır. 

Kirli havlu kullanmamaya özen göstermeniz gerekir.

Tarihi geçmiş olan makyaj malzemelerini kullanmamalısınız.