Gazete Vatan Logo

Sahur bu gece mi? Sahura ne zaman kalkılır? Sahura ne zaman kalkıyoruz? Sahur vakti 2020...

Ramazan ayı idrak edilmeye başlıyor. Müslüman aleminin sabırsızlıkla beklediği 11 ayın sultanı Ramazan ayının başlamasına saatler kaldı. Ramazan ayının başlamasına saatler kala, oruç tutacak vatandaşlara arama motorları üzerinden Sahur ne zaman, sahura hangi gün kalkılacak? Bu akşam sahur kaçta? sorularına cevap atıyor. İşte 23 Nisan ilk sahur vakti 2020

Sahur bu gece mi? Sahura ne zaman kalkılır? Sahura ne zaman kalkıyoruz? Sahur vakti 2020...

Sahur bu gece mi? Sahura ne zaman kalkılır? Sahura ne zaman kalkıyoruz? Sorularının ardı arkası kesilmiyor. 11 ayrın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle Müslümanlar oruçla dualarla idrak edecekleri bu ay hakkında yaptıkları araştırmaları hızlandırdı. İşte Sahur vakti 2020

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı dini günler takvimine göre 2020 Ramazan ayının başlangıcına saatler kaldı. İlk oruç için 2020 sahur vakti merak konusu oldu.

SAHUR NE ZAMAN, SAHURA HANGİ GÜN KALKILACAK?

İlk sahur 23 Nisan gecesini 24 Nisan sabahına bağlayan gün yapılacak ve 24 Nisan'da ilk oruç tutulacak.

İLLERE GÖRE 2020 SAHUR VAKİTLERİ

KADİR GECESİ

Ramazan ayı içinde olan ve ‘Bin Aydan Daha Hayırlı’ olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 19 Mayıs 2020’de idrak edilecek.

RAMAZAN BAYRAMI

Yeni yılın ilk bayramı olacak olan 2020 Ramazan Bayramı'nın ilk günü 24 Mayıs 2020 Pazar günü olacak. Toplamda 3 gün sürecek olan bayram 25 Mayıs 2020 Pazartesi ve 26 Mayıs 2020 Salı günleri de devam edecek

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ'TAN 'RAMAZAN' MESAJI

Haberin Devamı

Aslıhan ALTAY KARATAŞ/ANKARA, (DHA) - DİYANET İşleri Başkanı Ali Erbaş, ramazan mesajında koronavirüs salgınına dikkat çekerek, "Bir musibetle karşı karşıya kaldığımız bugünlerde, Ramazan-ı Şerifi vesile edinerek içten ve samimi dualarımızla, insanlığın bir an önce bu musibetten kurtulması için yüce Mevla'ya niyazda bulunalım" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yayımladığı mesajında, ramazan ayına kavuşma sevincinin yaşandığını belirtti. Ramazan ayının büyük nimet olduğunu belirten Erbaş, "Sahurun bereketini, iftarın sevincini, teravihin coşkusunu, mukabelenin huzurunu ve ramazanı anlamlı ve unutulmaz kılan birçok eşsiz güzelliği bu yıl evlerimizi ibadet ve dua mekanı olarak hissedip yaşayacağız. Bu noktada ifade etmeliyim ki bizler elbette Rabbimizin İnşirah Suresinde vadettiği her zorluğun ardından mutlaka kolaylığın geleceğine dair ilahi müjdesine yürekten inanıyoruz" dedi.

'DUA İLE RABBİMİZE İLTİCA EDECEĞİZ'

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, koronavirüs nedeniyle yaşanılan zorlukların geçici dünya hayatının imtihanı olduğunu, bu nedenle gerekli tüm tedbirlerin alınması gerektiğini belirttiği mesajında şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Böylesi zor zamanlarda sabır, irade ve azimle gerekli tedbirleri aldıktan sonra tevekkül değerine sarılıp ilahi iradeye teslim olacağız. Müminin en güçlü dayanağı, en büyük korunağı ve en etkili devası olan dua ile rabbimize iltica edeceğiz. Karamsarlık, korku ve endişeye kapılmadan, umudumuzu ve direncimizi kaybetmeden, umut ve ufuk merkezi Kuran-ı Kerimi ve insanlığa her daim ümit aşılayan sevgili peygamberimizi rehber edinerek bu zorlu günleri inşallah geride bırakacağız. Bu itibarla, tüm yeryüzünü etkileyen bir musibetle karşı karşıya kaldığımız bugünlerde, Ramazan-ı Şerifi vesile edinerek içten ve samimi dualarımızla, insanlığın bir an önce bu musibetten kurtulması için yüce Mevlaya niyazda bulunalım."

Başkan Erbaş, mesajında ayrıca ramazan ayı için tefekküre davet ederken, başta sigara olmak üzere bütün zararlı alışkanlıkları terk etme çağrısında bulundu.

Haberin Devamı