Gazete Vatan Logo

Evde ekmek tarifi: Ramazan pidesi yapılışı ve tarifi

Dumanı üstünde yumuşacık ramazan pidesi yapmak isteyenler buraya! Ramazana özgü lezzetlerden biri olan ramazan pidesi nasıl yapılır diyenlerdenseniz sizin için en iyi ve en pratik ramazan pidesi tarifini hazırladık. Evde ramazan pidesi tarifi arıyorsanız işte ekmeğini evde yapanlar için yumuşacık ramazan pidesi tarifi…

Evde ekmek tarifi: Ramazan pidesi yapılışı ve tarifi

Farklı ramazan pidesi tarifi denemek isteyenler buraya! Evde ramazan pidesi nasıl yapılır diyenlerdenseniz nefis, dumanı üstünde pide tarifimiz haberimizde.

Ekmeğini evde yapıyor ve pratik ramazan pidesi tarifi arıyorsanız orijinal fırıncı ramazan pidesi tarifi ve yapılışı…

Ramazan pidesi tarifimiz 3 aşamadan oluşuyor. Öncelikle mayalamak için bir hamur hazırlayacağız. Sonrasında hamuru yoğurup dinlendireceğiz.

Son aşamada ise pidemizin son şeklini verip yumurtalı karışım ve süslemelerini yapacağız.

İşte adım adım ramazan pidesi tarifi, malzemeleri ve yapılış aşamaları…

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

Mayalamak için;

1 Paket instant maya

1 Tatlı kaşığı toz şeker

1 silme çay kaşığı kaşığı tuz

6 tatlı kaşığı un

Yarım su bardağı ılık su

Pide hamuru için;

2,5 su bardağı oda sıcaklığında su

1 çay kaşığı kaşığı tuz

6 su bardağı un

Pidenin üzeri için;

2 yumurta sarısı

5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı pekmez

Susam ve çörek otu

RAMAZAN PİDESİ YAPILIŞI

Ramazan pidesi yapımı için öncelikle maya için özel bir hamur hazırlayacağız. Mayalama malzemelerini bir kapta karıştırın. Sıvı bir hamur elde edeceksiniz. Bu hamuru hava almayacak şekilde üzerini kapatarak mayalanmaya bırakın.

Haberin Devamı

Pide hamuru için de tarifte belirtilen malzemeleri hazırlayın. Öncelikle bir kaba unu ekleyin. Bu undan 1 bardak ayırın. Bu ayırdığımız unu hamur çok yumuşak olursa ekleyebilirsiniz. Unun üzerine tuz ve suyu ekleyin. Sonra da mayaladığınız hamuru da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurmak önemli. Hamuru iyice yoğurduktan sonra 1 saat mayalanması için üzerini örtün.

Hamurunuzu yaklaşık 50 dakika mayalanması için beklettikten sonra hamurun kıvamını bozmadan hafifçe maya gazını çıkartacak kadar yoğuruyormuş gibi yapıp hamuru 2 bezeye bölün. Hamuru açacağınız tezgaha az miktarda un ya da kepekli un dökün. Pideye resimde gördüğünüz şekli vermek için parmaklarınızla pideyi büyüte büyüte şekil verin. Pidenin üzerine hazırladığınız yumurtalı her yerine eşit miktarda gelecek şekilde pekmezli karşımı sürün. Susam ve çörekotu süslemelerini yapın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pidenin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. İftar sofranız için dumanı üstünde nar gibi kızarmış pideniz hazır. Afiyet olsun.

Haberin Devamı