Gazete Vatan Logo

Tofaş’a Bursa dar geldi

Tofaş’a Bursa dar geldi

Bursa tesisine 3 yılda 1.1 milyar euro yatırım yapan Tofaş, Egea (Ege) Ailesi’nin iki yeni üyesinin heyecanını yaşıyor. Şirket Egea sedandan sonra sır gibi saklanan hatchback ve station wagon modellerinin dünya lansmanını Mart’ta kapılarını açacak Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirecek. Tofaş yeni modellerinin rüzgarıyla 2016’da tam kapasite çalışarak, 370 bin araç üretmeyi planlıyor.

Bunun 260 bin adedini ihraç edeceklerini söyleyen Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Tofaş’tan iki fabrika daha çıkar. Başka pazarlarda da var olmak, iş geliştirme planlarımız arasında. Bu konuda pazar ve ürün olarak devamlı araştırma içindeyiz” dedi. Edinilen bilgilere göre, Tofaş’ın ilgilendiği pazarlar arasında Mısır, Hindistan gibi ülkeler yer alıyor. Şirketin hedefi dışarıda lokal bir ortakla üretim tesisi kurmak.

2016’da 400 milyon euro daha yatırım yapacaklarını söyleyen Eroldu, şunları kaydetti: “3 yılda yaptığımız yatırım tutarı 1.1 milyar euroya ulaşacak. Egea Ailesi üretim ve ihracat adetlerimizi farklı bir boyuta taşıyacak. Önümüzdeki hafta üç vardiyaya geçiyoruz. 2.5 aylık süreçte tam kapasite üretime başlarız.”

Haberin Devamı