Gazete Vatan Logo

Milli şampiyon

Renault binek oto satışlarında 18’inci kez birinci olurken, 13 yıl aradan sonra toplam pazarda da liderliğe oturdu. Bursalı Megane ve Clio ile rekor satış rakamlarına ulaştı

Milli şampiyon

Renault Grubu (Renault ve Dacia), 2017’de toplam pazarda 178 bin 646 satış adedi gerçekleştirdi, binek ve hafif ticari araçtan yüzde 18.7 pay aldı. Grup böylece Türkiye’de bugüne kadar elde ettiği en yüksek satış rakamlarına ulaştı. Renault, 18’inci kez binek otomobil pazarı liderliğine ulaşırken, 13 yıl aradan sonra toplam pazarda liderliği elde etti.

Marka, binek ve hafif ticari araç pazarından 130 bin 276 adet satışla yüzde 13.6 pay aldı. Renault, binek oto pazarında 113 bin 454 adet satışa, yüzde 15.7 pazar payına ulaştı.

Türkiye’nin en çok satılan modelleri sıralamasında, 2’nci ve 3’üncü sırada Oyak Renault’da üretilen modeller yer aldı. Megane Sedan 39 bin 272 adetle 2’nci, Clio HB 31 bin 265 adetle 3’üncü oldu.

Avrupa’da ilk 5’teyiz

Dacia da 48 bin 370 satış ve yüzde 5.1 pazar payı ile rekor sonuçlar elde etti. Toplam pazarda markalar sıralamasında 2 basamak birden yükselerek 6’ncı sırada tamamladı. Türkiye, geçen yıl Renault Grubu’nun Fransa, Almanya, İtalya, İspanya’nın ardından 5’inci büyük pazarı oldu.

Haberin Devamı

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Renault Grubu olarak rekor satış adedine imza atmanın ve Renault markası ile 18’inci kez binek oto liderliği unvanının yanı sıra toplam pazar liderliği yeniden elde etmenin haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. 2017’nin Renault ve Dacia markaları açısından çok başarılı sonuçlar elde ettikleri bir yıl olduğunu söyleyen Çağdaş, şöyle devam etti:

“Renault markası, Kadjar’dan sonra yenilenen Captur ve Koleos ile SUV ailesini tamamladı. Renault Grubu olarak, hedeflerimiz doğrultusunda markalarımızın pazar paylarını artırmayı sürdürüyoruz. Renault, 2017’de gerçekleştirdiği 130 bin 276 satış adedi ile daralan pazarda geçen yıla göre yüzde 1.3 artış sağladı ve yüzde 13.6 pazar payı elde ederek binek+hafif ticari araç pazarının lideri konumuna yükseldi. Markamız binek oto pazarında da liderliğini sürdürüyor.”

BURSA İMZASININ GURURU

Berk Çağdaş, Renault’nun satış rekoru kırmasında yerli modellerin önemnin büyük olduğunu söyledi.

Çağdaş, şunları kaydetti: “Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçilen Megane Sedan ile birlikte Clio HB Türkiye’de en çok satılan model sıralamasında 2’nci ve 3’üncü sırada yer alıyor. Bu başarılı performansı sergileyen iki modelimizin de Türkiye’de Oyak Renault fabrikasında üretiliyor olması bizim için ayrıca bir gurur kaynağı. Renault Grubu olarak 2018’de pazardaki güçlü konumumuzu sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu yıl pazarın 2017’nin ritmine benzer bir gelişim göstereceğini tahmin ediyoruz.’’

Haberin Devamı