Gazete Vatan Logo

Lükste hedef yüksek

Volvo yılın ilk yarısında daralan pazarda satışlarını yüzde 66.5 artırdı. Genel Müdür Sabri Sözen, “Hedefimiz 7 bin adetlik satışa ulaşmak” dedi

Lükste hedef yüksek

Volvo Car Turkey, toplam pazarın yüzde 10, premium segmentin yüzde 1.2 daraldığı yılın ilk 6 ayında satışlarını yüzde 66.5 artırdı. Satış rakamını 1.714’ten 2 bin 853’e çıkartan Volvo Car Turkey’in satışlarının amiral gemisi XC90, XC60 ve S60 oldu. XC90 satışları geçen yıla oranla yüzde 110 artış göstererek 409 adede çıktı. XC60, 398 adetlik satışla segmentinin en çok satan ikinci modeli unvanını aldı.

Yıl başında lanse edilen ve Volvo Cars’ın yeni kompakt modüler araç mimarisi (CMA) üzerinde üretilen ilk model olma özelliğini taşıyan modeli XC40 da markaya önemli katkı sağladı.

Otonomda öncü olmak istiyor

İlk 6 aylık süreci değerlendiren Volvo Car Turkey Genel Müdürü Sabri Sözen, şunları kaydetti:

“2018 için kendimize koyduğumuz satış hedefi 7 bin adet. Bu da bize yüzde 57’lik bir büyüme ve premium segmentte yüzde 10’luk bir pazar payı sağlayacak. Yeni ürünlerimiz, satış ile satış sonrasında müşteri memnuniyetini maksimize etmek için aldığımız aksiyonlar, iletişim konusunda sahip olduğumuz farklı ve etkin bakış açısı ile bu başarılara ulaşabiliyoruz. Yakın geleceği şekillendirecek elektrifkasyon, bağlanabilirlik, otonom sürüş ile ilgili çalışmalarımızla dünyada ve Türkiye’de değişime öncülük etmek istiyoruz.”

Haberin Devamı