Gazete Vatan Logo

İşte 2011'in araçları! 100’den fazla yeni model

Yeni yılda 100’den fazla yeni model yollara çıkacak, rekora imza atılacak

OTOMOTİV sektörü 2010 yılında altın yıllarından birini yaşadı. Tüm zamanların satış rekoru kırıldı. Pazarın bu yıl da hareketli geçmesi bekleniyor. Sektör temsilcileri satışların 750-800 bin civarında gerçekleşeceğini öngörüyor.

Fiat: Fiat’ın yeni ürün furyası 2011’de devam edecek. Ocak’ta Fiat Doblo’nun otomatik versiyonu satılmaya başlanacak. Doblo’nun pick-up versiyonu da Eylül’de ticarileşecek. Şubat’ta Punto Evo Turbo 1.4 lt 135 bg yollara çıkarken, Mart’ta 140 beygir gücündeki 1.4 Bravo Multiair, piyasaya sürülecek. Fiat’ın ‘çevreci motor ödülü’ sahibi Twinair’in kullanıldığı Fiat 500 satışta olacak. Markanın en büyük sürprizi ortağı olduğu Chrysler’in modeli olan ancak artık Avrupa’da Fiat markasıyla pazarlanacak Journey olacak. Araç, yılın son çeyreğinde piyasada.

Lancia: Delta’nın 140 beygir güç üreten 1.4 litre Multiair modeli Nisan’da yollara çıkacak. Dünya prömiyeri ilk olarak Cenevre Motor Show’da yapılacak yeni 5 kapılı Lancia Ypsilon, Eylül’de satışa çıkacak. Aralık ayında ise Lancia Thema ithal edilecek.

Tata: Tata, Ocak ayında B segmentinde yer alan hatchback modeli yeni Vista’yı satışa sunacak. Yılın ortasında Mayıs’ta ise C segmentinde Manza’yı yollara çıkaracak.

Honda: Yeni yılda atak yapmayı planlayan Honda Türkiye, D segmentinde yer alan Accord’un yeni yüzünü Türk tüketicilerle buluşturacak.

Lamborghini: Yeni Lamborghini ZR8’in Türkiye’de satışa sunulma tarihinin 2011 yılı sonu olması bekleniyor. ZR8 bir kod isim. Spor otomobilin ismi daha belirlenmedi.

Mercedes: 2010’da tarihi satış rekorunu kıran Mercedes, 6 yeni modeli pazara sürecek. CLS Ocak’ta, SLK Mayıs’ta, yeni M ile B Serisi Kasım’da showroom’lardaki yerini alacak. Mercedes’in yeni sıradışı modeli C-FL Nisan ayında, C Coupe Ağustos ayında satışa çıkacak.

Chevrolet: Chevrolet’in en büyük sürprizi Amerikan efsaneleri Camaro’nun satışına başlayacak olması. Chevrolet Türkiye, yılın ikinci yarısından itirabern Camaro Coupe, Camaro Convertbible, yeni Chevrolet Aveo HB, yeni Chevrolet Aveo Sedan, yeni Chevrolet Cruze HB ve Orlando’yu getirecek.

Peugeot: Avrupa ve Türkiye pazarlarında önemli satış başarılarına imza atan 407 modelinin yerine geçecek 508, markanın yeniliği olacak. Otomobil, Nisan sonunda yollara ‘Merhaba’ diyecek.

Volvo: Markanın en büyük yeniliği yeni S60 ve V60’ın T4 motor seçeneğinin Türkiye’ye gelmesi. Şubat ayı itibarıyla 180 beygir güç üreten ileri Powershift otomatik şanzımanla kombine edilmiş 1.6 GTDi motor Türkiye’de olacak. Volvo’nun bir değer yeniliği yine S60 ve V60’a uygulanacak olan D2 motor. Ağustos’tan itibaren gelecek S60 ve V60 D2’ye konulan 1.6 turbo dizel motorla ürün gamı tamamlanacak.

Land Rover: Yeni Freelander 2’nin yüksek donamı seviyeli versiyonları Premium GS, Premium XS ve HSE satılacak. Range Rover şimdiye kadar Land Rover tarafından geliştirilmiş en güçlü motor olan 4.4 TDV8 ile Mayıs ayından itibaren satışa sunulacak. Yeni Range Rover Evoque, bugüne kadar üretilmiş en küçük ve en iyi yakıt ekonomisi sağlayan Range Rover olacak. Evoque, Şubat’tan itibaren ön taleple satılmaya başlanacak.

Bentley: İngiliz asili Bentley, yeni Continental GT modelini Haziran ayında satışa çıkaracak. Süper lüks otomobil siparişle satılacak.

Hyundai: ix35 1.6 GDI motor ve makyajlı i10 modellerinden sonra bu yıl yollara Hyundai Coupe’nin yenisi çıkacak. Otomobil ilk kez 10 Ocak’ta başlayacak Detroit Otomobil Fuarı’nda sergilenecek. Hyundai’nin 2011’de 1-2 sürpriz modeli daha satışı çıkarması bekleniyor.

Kia: Ocak ayında tükaticilerden gelen yoğun talep üzerine Kia Sportage modelinin 2.0 lt benzinli versiyonu ithal edilecek. Yılın ikinci çeyreğinde A segmentindeki Picanto, tamamen yenilenerek pazardaki yerini alacak. Markanın bir başka yeniliği ikinci yarıda ticarileşecek B segmentindeki Rio. Kia’nın bombası ise son çeyrekte lansmanı gerçekleştirilecek Magentis.

Citroen: Markanın amrila gemilerinden C4 yenilendi ve Şubat ayında Türkiye pazarına giriş yapacak. DS4 ise yılın ikinci çeyreğinde ithal edilecek.

Porsche: Doğuş Otomotiv, Cayman R modelinin lansmanını Şubat ayında gerçekleştirecek.

VW Ticari: Volkswagen’in uzun süredir Avrupa pazarlarında merakla beklenen ilk pcik-up modeli Amarok, yılın ilk yarısında ticarileşecek. Araçta, 2.0 TDI motor yer alacak.

Audi: 2010’da tarihi satış rekorunu kıran Audi, 2011’de de atağını sürdürecek. Yeni A6, Mayıs’ta satışı sunulacak. Otomobilin 3.0 TDI 245 bg quattro S tronic, 3.0 TFSI 300 bg quattro S tronic versiyonlarını takiben yine Mayıs ayında 2.8 TFSI 204 bg multitronic ve quattro S tronic seçenekleri yollara çıkacak. Ağustos’tan itibaren 2.0 TDI 177 bg multitronic seçeneği gelecek. Yıl sonunda ise 3.0 TDI tiptronic quattro 300 bg motor seçeneği ithal edilecek. Audi’nin yeni kompak SUV modeli Q3, Ekim’de 2.0 benzinli (211 bg) ve dizel (170) motor seçenekleriyle Türkiye’de olacak. Audi RS3 ise 340 beygir güç üreten 2.5 TFSI motoruyla Mayıs’ta satışa çıkıyor.

Aston Martin: Autsohow 2010 fuarıyla Türk tüketicilerine ‘Merhaba’ diyen James Bond’un aracı Aston Martin, bu kez bir şehir otomobiliyle karşımıza çıkacak. Yılın ikinci yarısında satışa sunulacak Cygnet, kompak lüks sınıfta farklı bir renk olacak.

VW Binek: Doğuş Otomotiv-Volkswagen Binek Araç, 2011 yılında yeni model atağına devam ediyor. 2010’da pazara sunulan tamamen BlueMotion teknolojisine sahip yeni Passat’ın ardından yeni Jetta bu ay satışa sunuluyor. Yılın ikinci yarısından sonra ise yeni Tiguan ve yeni CC showroomlarda yerini alacak.

Suzuki: Suzuki’nin 2011’deki tek yeniliği B sınıfındaki lokomotif modeli Swift olacak. Otomobil, Ocak’ta tüketicilerin beğenisinde.

Toyota: 2010 yılını satış rekoruyla kapatan markalardan biri olan Toyota, ikinci yarıyla birlikte yeni Verso-S modelini piyasaya sürecek. Marka, böylece 1999’da Yaris Verso ile yarattığı B-MPV segmentine Verso-S modeliyle yeniden giriş yapacak. Araç, düşük yakıt tüketimine sahip motorlarıyla dikkat çekecek.

Ford: Yeni Mondeo ve S-MAX’da 1.6 litre EcoBoost motor ilk çeyrekte devreye girecek. 1.6 TDCi 115 bg motor yeni C-MAX’ten sonra Mart sonunda yeni Mondeo’da kullanılmaya başlanacak. Markanın amiral gemisi yeni Focus ilk çeyrek, yeni Ranger üçüncü çeyrekte tüketicilerin karşısına çıkacak.

BMW: Uluslararası tanıtımı bu yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirilecek BMW 1 Serisi, Türkiye’ye üçüncü çeyrekte ithal edilecek. Üçüncü veya dördüncü çeyrekte 5 Serisi’ne xDrive seçeneği ve 2.0 lt benzinli motorlar eklenecek. Yeni 6 Serisi’nin Cabrio seçeneğinin seri üretimine Mart itibarıyla başlanacak, 6 Serisi Coupe’nin üretimine Eylül’de start verilecek. 2011’in son çeyreğinde model gamına 2.0 litrelik Z4 modeli katılacak.

Opel: Opel Türkiye, yeni Astra’nın HB ve SportsTourer 1.4 140 bg otomatik versiyonlarının lansmanını yapacak. Mart ayında yeni Corsa yollara çıkıyor. Ekim ayı sonunda yeni Zafira modeli satışta olacak.

Mazda: 2011’in gelişiyle birlikte Türkiye’de Mazda showroom’larındaki yerini alan yeni Mazda2 modelinin ardından bu yıl yeni CX-9, Mazda3 Dizel ve Mazda5 yollara çıkmaya hazırlanıyor. Yeni Mazda5’in merakla beklenen 1.6 litre dizel versiyonunun Avrupa lansmanının akabinde Türkiye’de satışa sunulacağını ekleyelim.

Seat: Doğuş Otomotiv-Seat, 2011 yılının 2’nci çeyreğinde yeni Alhambra modelinin satışına start veriyor. Otomobilin özellikle geniş ailelerin dikkatini çekmesi bekleniyor.

MINI: Borusan Otomotiv’in en iddialı yeni modelleri Oxford İkizleri. 2011’de MINI Coupe, Türkiye’de satışa sunulacak. MINI Roadster ise 2012’ye yetişecek.

Jaguar: Jaguar’ın en önemli yeniliği XJ olacak. Tasarımıyla dikkat çeken 4 kapılı otomobilde, benzinli ve dizel motorlar var: 3.0 litre V6 dizel, 5.0 litre V8. Jaguar, yeni XJ ile lüsk segmente yeni bir soluk getirmeyi istiyor.

Ferrari: Ferrari’nin Türkiye distribütörü FerMas, Temmuz’da F151 proje kodlu yeni spor otomobilini piyasaya sürecek. Araç, 612 Scaglietti’nin yerini alacak ve dünya prömiyeri Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleşecek. Aralık’ta ise Ferrari 458 Italia Spider’ın satışına başlanacak.

Maserati: Şubat 2011’de GranTurismo MC Stradale’yi otomobil tutkunlarının beğenisine sunacak.

Subaru: 2011 yılının ilk çeyreğinde makyajlı Forester ithal edilecek. Araçta, çevreci boxer motor yer alacak.

Mitsubishi: Temsa Global, Lancer Sportback modeli ve kompakt crossover segmentindeki yeni aracı ASX’i kullanıcılarının beğenisine sunuyor.

Alfa Romeo: Alfa 147’nin yerini alan Giulietta’yla atak yapan Alfa Romeo, otomobile yeni motor seçenekleriyle takviye yapacak. Giulietta 1.4 Multiair 170 beygir otomatik, Haziran’da satışta olacak. Giulietta’nın en yüksek performanslı versiyonu 170 beygir gücündeki 2.0 litre Multijet de Eylül’de Alfa Romeo müşterilerinin beğenisine sunulacak.

Nissan: Japon markanın tüketicileri bekleyen iki önemli yeniliği olacak. Yeni Murano’nun 190 beygir gücündeki 2.5 litrelik dizel motoruyla 2011’in ilk yarısında satışa sunulması planlanıyor. Pick-up segmentini lüks donanım ekipmanlarıyla tanıştıran Navara’nın en güçlü versiyonu ilk 6 ayda gelecek.

Skoda: Yüce Auto, Şubat ayında Fabia Scout 1.4 litreyi showroomlar’da sergilemeye başlıyor. Fabia’nın en performanslı modeli RS, 180 beygirlik motoru ve DSG şanzımanıyla yeni yılın ilk aylarında satışa sunulacak. Markanın D segmentinde yer alan modeli Superb 2.0 CR TDI 140 bg 4x4 DSG’de 2011’deki en önemli yeniliklerden birisi.

Renault: 2011 yılında Renault markasının 3 yeni modeli bulunuyor. Renault’nun yeni orta üst sınıf sedanı Latitude, Megane Coupe Cabriolet ve Oyak Renault’nun Bursa fabrikasında üretilen elektrikli Renault Fluence Z.E.. Latitude, Türkiye’de Şubat 2011’de boy göstermeye başlayacak. Megane Coupe Cabriolet ise Nisan’da tüketicilerle buluşacak. Fluence Z.E.’nin ticarileşmesi ise Otomotiv Strateji Belgesi’yle ortaya çıkacak vergi oranlarına bağlı.

Haberin Devamı