Yeni keşif ‘Anton Peran’

Yalan değil; arkadaşımın doğum günü davetini tam okumadığım için mazide kalmış meyhaneye ‘Andon’a gidiyoruz sanmıştım. Hafif hüzünlenmeye başladığımda, bu isim benzerliğinin şikayet edilesi olmadığını anladım. Taze marka ‘Anton Peran’, Karaköy-Galata bölgesinin aralarında, The Galata İstanbul’un terasında yer alıyor. Binanın son 2 katındaki işletme, eğlenceye de yemeğe de uygun.

Henüz yemekleri tatma fırsatımız olmadı ama partilerinin bu yaz çok konuşulacağını söyleyebilirim. Hafta içi bir günde ziyaret etmemize rağmen nasıl kalabalık olduğunu anlatamam. Son derece güzel bir tayfadan oluşuyor müşterisi. Yüksek hacimdeki müziği, muazzam manzarasıyla birleşince, son zamanların en iyi ‘Happy hour’ dükkanı olmuş. Enva-i çeşit DJ performansı, yaz boyu karşımıza çıkacak. Yeni mekanımızı bulduk.

Taze yetenek

Canlı müzikteki eksikleri kapamayı hedefleyen yeni bir isim, Alya... Henüz 20’lerinin başında, oldukça yetenekli, bıcır bıcır bu kardeşimizin, mekanı nasıl doldurduğunu görmenizi isterim. Günümüzün hit parçalarını kendi usulüyle düzenlemiş, kulakları şenlendiriyor. Gençlik enerjisinden herhalde ara bile verme ihtiyacı duymuyor, siz de hiç molasız sürekli eğlence halindesiniz.

Haberin Devamı

Alya bu sıralar Arnavutköy Hudson’da program yapıyor. Orası da güzel bir mekandır. Bilen bilir; gün boyu özel lezzetler sunuyorlar. Böyle genç arkadaşlara şans vermeleri de çok önemli. Salı geceleri Alya’yı izlemeye gidebilirsiniz. Yalnız kalabalık oluyor. Rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim.

Farklı kebapçı Ais

Uzaktan bakınca ‘Adana İl Sınırı’nın kısaltması gibi duruyor. Değil mi? Laf aramızda; öyle zaten! Nişantaşı’nda, eski Park Şamdan’ın yerini almış meşhur kebapçı. Tadını bilirsiniz zaten de bizim konumuz bu değil. Markanın kısalmış adıyla, konsept değişmiş ve mekanın girişine bir bar açtılar. İnce uzun, hiç de küçük sayılmayacak bir alan. Yemek öncesini mi, sonrasını mı hedefliyorlar bilmem ama fena da olmamış.

Ais’in kaptan koltuğunda Güvenç Dağüstün oturuyor. Memleketin en önemli seslerinden biri olmasının yanı sıra işletmeciliğiyle de tanınıyor. Mekanda kendisinden şarkı isteme gafletine düşmeyin, aman! Tamamen mekancı kimliğiyle burada duruyor. Doğru arkadaş çevresi ve neşeli halleriyle, başarıya ulaşacağına eminim. Mekan, bölgenin keşmekeşinden bir nebze daha uzakta güzel bir biçilmiş kaftan...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR