Gazete Vatan Logo
Magazin Yoğurt kovasından yılbaşı ağacı!

Yoğurt kovasından yılbaşı ağacı!

Cezaevindeki ilk yılbaşında yılbaşı ağacı niyetine yoğurt kovası, vileda sopası ve sigara paketinin parlak kağıtlarıyla CİK (Ceza İnfaz Kurumu) ağacı yapan Deniz Seki, LManyak’a yazdığı yazıda “Koğuşların duvarları rutubetten yemyeşil” dedi.

‘Uyuşturucu ticareti yapmak’ suçlamasıyla geçtiğimiz Kasım ayında cezaevine konan ünlü sanatçı Deniz Seki, cezaevindeki yılbaşını, çizer Bahadır Boysal’ın çağrısıyla LManyak dergisi için kaleme aldı. Seki, bununla yetinmeyip yılbaşı ağacı yerine oldukça kısıtlı koşullarda moralleri düzeltmek için yoğurt kovası, peynir kutusu, vileda sopası, sigara paketlerinin renkli kağıtları gibi malzemelerden yaptığı CİK (Ceza İnfaz Kurumu) ağacını ve hapistesi yılbaşı gecesini şöyle anlattı:

‘Öyle bir çizgideyim ki şu an...’

“Öyle bir çizgideyim ki şu an anlatsam bir türlü... Sussam daha iyi olur durumundayım.”(...) “Koğuşların duvarları rutubetten yemyeşil, virane, biraz iç sıkıcı durumda anlayacağınız. Buradaki ruh hali böyle ama yine de insan umudunu kırmamak için kendini iyi hissetmek için yoktan var edip yeni yıla özgü bir şeyler yapmak istiyor. Misal yılbaşı ağacı, gibi. Hiçbir yerde bulamayacağınız yılbaşı ağacı; adı ‘Yeni yıl CİK ağacı’... Hiçbir malzemesi yok. İçeri sokma olanağı da yok. Biz de yaratırız...”

Haberin Devamı

Seki’nin cezaevine özel yılbaşı ağacıCik ağacı malzemeleri:

1) Büyük yoğurt Kovası

2)Büyük peynir kutusu

3)Vileda sopası

4)Bir sürü pet su şişesi

5)Şişe kapağı

6)Renkli kağıtlar

7)Sigara paketlerinin

8)Renkli parlak kağıtları

9)Renkli çoraplar

10)Eski-renkli penye

11)Cips poşetlerinin parlak kısmı

12)Yastık elyafları.

Tedavi için bekliyor

LManyak mizah dergisi çizerlerinden Bahadır Boysal’ın çağrısıyla yılbaşı gecesini anlatan Seki, tedavisi için rahmindeki kist nedeniyle tedavi için izin bekliyor.