Gazete Vatan Logo
Magazin Yaz kampı özgüveni geliştiriyor

Yaz kampı özgüveni geliştiriyor

Okulların kapanması ile beraber, aileler çocukları için yaz kampı hazırlığına girdi. KidzMondo Trump İstanbul Yönetim Kurulu Başkanvekili Hande Sabuncuoğlu, yaz kampının sadece eğlendirmediğini, çocukların gelişimine büyük katkı da sağladığını söyledi

Yaz kampı özgüveni geliştiriyor

Çocuklar için yaz tatili başladı. Çocukların neden yaz kampına gelmesini önerirsiniz?

Yaz kampı, çocukların hem dinlenmeleri hem de yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyor. Sadece çocuğun eğlenmesi ve heyecanlı tecrübeler yaşaması değil aynı zamanda sosyal, duygusal ve yeteneksel gelişimlerine de katkıda bulunuyor. Ayrıca özgüven ve yaratıcılıklarını geliştirmek, grup içerisinde iletişimi ve ekip çalışmasını güçlendirmek için de önemli. KidzMondo Yaz Kampı’nda farklı uzmanlık eğitimleri ve açık hava aktiviteleriyle çocuklar gönüllerinden geçen mesleği hem keşfediyor hem uyguluyor hem de eğitimlerini birbirinden renkli oyunlarla süslüyorlar.

Yaz kampında hangi programlar var?

Yeni nesil öğrenme modeli STEAM ile birbirinden keyifli aktiviteler, kodlamadan robot tasarıma, sosyal medya fenomeni olma yolunda youtuberlık eğitimi, açık hava kampı, ilk oyunculuk denemeleri ile sahne sanatları ve çok daha fazlası KidzMondo 2018 Yaz Kampı’nda çocukları bekliyor.

Bu yıl da Açık Hava Kampı olacak mı?

Evet, Açık Hava Kampı’mız Harbiye Hilton İstanbul Bosphorus bünyesinde gerçekleşecek ve 6-12 yaş arasındaki çocuklar katılabilecek. Çocuklar botanik atölyesinde fidan ekimi, doğa keşfi ve ağaç tanıma gibi etkinliklere katılacak aynı zamanda sanat ve dans atölyelerinde buluşacaklar. Açık hava aktivitelerinde ise sabah sporu, futbol, yakan top, halat çekme, çuvalla yarış, voleybol, badminton ve havuzda yüzme var.

Haberin Devamı

Yaz kampı ne kadar sürecek?

15 Eylül tarihine kadar bir hafta ya da her hafta (haftada 6 gün) katılma imkanı var.

Hangi yaş aralığındaki çocuklar katılabiliyor?

Önerdiğimiz yaş aralığı 6-12. Çünkü katılımcıların okuma yazma bilmesi uzmanlık alanlarında kendilerine kolaylık sağlıyor. KidzMondo Yaz Kampı yaş aralıkları program özeline göre değişiklik gösterebiliyor. 4-6 yaş aralığındaki okul öncesi çocuklarına özel Minik Sanatçılar Yaz Kampı dışındaki diğer kamp programlarımıza, 6-12 yaş arası tüm çocuklarımız katılım gösterebilirler.

Youtuber olmak istiyorlar

Programların içeriklerinden biraz bahseder misiniz?
Bu yıl yaz kampı programına 21. yüzyılın öğrenme modeli olarak öne çıkan STEAM dahil oldu. STEAM; çocukların günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlara, ellerindeki materyallerle çözüm üretmelerini sağlıyor. Bir diğer yenilik de medya başlığı altında yer alan Youtuber’lık eğitimi. Yapılan araştırmalara göre yeni nesil, bilinen meslekler yerine YouTuber ya da Influencer olmak istiyor. Çocuklar bu programda içerik üretme, kısa film, vlogger ve YouTuber gibi birçok yeni medya alanında eğitim alma şansını yakalayacaklar. Sahne Sanatları programında ise koreografiden sahne ve dekor tasarımına, dans, ritm-perküsyon ve tiyatroya kadar sahne ve gösters alanında profesyonel eğitmenlerle çalışarak kendi gösterilerini sahneleme fırsatı bulacaklar. Minik Sanatçılar ise ışık, gölge, renk bilgisi gibi en temel güzel sanatlar eğitimlerini alıp yaratıcılıklarını kullanarak kendi eserlerini ortaya koyacaklar.
Özel seçim eğitmenler
Yaz kampında çocuklara kimler eşlik ediyor?
Kampçılarımızla, Çocuk Gelişimi, PDR, Psikoloji, Anaokulu Öğretmenliği gibi bölümlerden mezun olmuş, Davranış Bilimleri Enstitüsü tarafından teorik ve pratik eğitimlerden geçirilmiş v özenle seçilmiş eğitmenlerimiz ilgileniyor. Eğitmenleri yöneten süpervizör ve üst düzey liderlere de yönetim becerileri, çalışan motivasyonu, y kuşağı, etkili sunum teknikleri, eğitimcinin eğitimi gibi pek çok farklı alanda eğitimler veriliyor.

Haberin Devamı