Gazete Vatan Logo

Defne Joy Foster kimdir? Defne Joy Foster nasıl öldü?

Bir dönemin en çok izlenen dizilerinden Sihirli Annem dizisinde Eda karakterine hayat veren Defne Joy Foster sosyal medyadea gündem oldu. Oyuncu, sunucu ve eski DJ’lerden olan Defne Joy Foster’ın 2011 yılında hayatını kaybetmişti. Peki, Defne Joy Foster kimdir? Defne Joy Foster nasıl öldü? Defne Joy Foster ne zaman vefat etti? İşte detaylar…

Defne Joy Foster kimdir? Defne Joy Foster nasıl öldü?

Sihirli Annem dizisinin Eda’sı, 2011 yılında ölen Defne Joy Foster sosyal medyanın gündeminde. Oyuncu, sunucu ve eski DJ’lerden olan Defne Joy Foster’ın hayatı merak ediliyor. Peki, Defne Joy Foster kimdir? Defne Joy Foster nasıl öldü? Defne Joy Foster ne zaman vefat etti? İşte detaylar…

DEFNE JOY FOSTER KİMDİR?

Defne Joy Nayman Foster, 2 Eylül 1975 tarihinde İncirlik, Adana'da dünyaya geldi. Türk görüntü yönetmeni, oyuncu, sunucu ve eski DJ olarak bilinen Foster'ın annesi Türk Hatice Nayman'dır. NATO'da subay olan Amerikalı Steve Foster'ın kızı olarak doğdu. Çiftin boşanmasıyla Foster'ın babası memleketi Alabama'ya gitti ve Foster, annesiyle kaldı. Ortaokulu İzmir Alsancak Ortaokulu'nda okudu. 1992 yılında İzmir Fatih Lisesi'nden mezun oldu ve daha sonra eğitimini sürdürmedi.

Foster, ilk olarak 1996'da Kral TV VJ'i olarak ekrana geldi ve daha sonra çeşitli kanallarda müzik programı sunuculuğu yaptı. Sonrasında oyunculuğa başladı, uzunca bir süre Sihirli Annem adlı dizide Eda karakterini canlandırdı. Oyunculuğun yanında tekrar program sundu. tv8'de yayınlanan Bir İş İçin Lazım adlı programı Cemil Büyükdöğerli ile birlikte sundu. TRT programı olan Çeyiz Şov'u sundu. Ayrıca Kanal 7'de Zula adlı programın sunuculuğunu üstlendi. Son olarak Acun Ilıcalı'nın sunup, yapımını üstlendiği Yok Böyle Dans adlı programa yarışmacı olarak katıldı.

Haberin Devamı

Foster, sette görüntü yönetmeni olarak çalışan ve burada tanıştığı İlker Yasin Solmaz ile 2008'de Assos'ta nikah masasına oturdu ve bu evlilikten 13 Haziran 2009'da Can Kılıç adında bir oğlu oldu. 2 Şubat 2011 tarihinde hayatını kaybeden Foster'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

DEFNE JOY FOSTER NEDEN ÖLDÜ?

 Defne Joy Foster, ölüm nedeni uzun süre merak konusu olsa da 2014 yılında çıkan adli tıp raporunda ''Astım, alkol ve ilaçlar reaksiyon oluşturarak müşterek nedenle ölüme neden olmuş'' ifadeleri yer aldı.