Gazete Vatan Logo
Magazin Türkiye neşesini uğurladı

Türkiye neşesini uğurladı

Ünlü söz yazarı Aysel Gürel’i son yolculuğuna uğurlayan dostlarının tümü aynı duygular içindeydi: O, gülmeyi unutan Türkiye’de neşesini kaybetmeyen bir insandı

TEDAVİ gördüğü hastanede 80 yaşında hayatını kaybeden söz yazarı Aysel Gürel, dün Teşvikiye Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kardeşi Mehtap Ar’la birlikte cami avlusunda taziyeleri kabul eden Müjde Ar, annesinin pembe çiçekler bulunan tabutuna sarılarak, dua edip ağladı.

‘Hastalığını bizden sakladı’

Sanat dünyasından çok sayıda ünlü ismin katıldığı cenaze töreninde güçlükle duygularını ifade eden Mehtap Ar, “O kadar renkli ve iyi bir insandı ki hastalığını bile uzun bir süre bizleri üzmemek için saklamıştı. Ona bizi dünyaya getirdiği için teşekkür ettik” dedi. Üzüntüden gözyaşlarını tutumayan Sezen Aksu ise “O kadar üzgünüm ki söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum. Aysel Gürel çok iyi bir insandı” diye konuştu.

‘Onun gibisi zor gelir’

Erol Evgin ise Türkiye’nin çok önemli bir değerini yitirdiğini söyledi: “Ülke büyük bir neşesini yitirdi. Çünkü Türkiye neşeli bir ülke olmaktan çıktı. Haber bültenlerini açtığınız zaman bir tek neşeli habere rastlayamıyorsunuz. Oysa bu ülke, Nasreddin Hocaları yetiştirmiş bir ülkedir. Aysel Gürel bu anlamda çok farklı, çok değişik ve çok önemli bir insandı.” Zerrin Özer, Nükhet Duru, İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Harun Kolçak, Sertab Erener, Cem Hakko, Mustafa Sarıgül, Deniz Akkaya ve Müjdat Gezen de Aysel Gürel’i son yolculuğuna uğurlayan ünlüler arasında yer aldı. n Zehra ÇENGİL

MÜJDE AR’IN EN ACI GÜNÜ

Üzüntüden ayakta durmakta güçlük çeken Müjde Ar’ı kendisi gibi sürekli gözyaşı döken kardeşi Mehtap teselli etmeye çalıştı. Aysel Gürel’in ardından ağlayan bir diğer ünlü ise yakın dostu Zerrin Özer’di.

‘ÜZGÜNÜM, KONUŞAMAM’

Sezen Aksu, Aysel Gürel’le ilgili duygularını ifade ederken, sadece “Konuşacak durumda olsam konuşurum, iyi değilim, kusura bakmayın” diyebildi. Müjde Ar’ın elini tutan İbrahim Tatlıses ise “Aysel Gürel sevilen, sayılan bir insandı. Kılığı ve kıyafetiyle çok sempatik bir anneydi” dedi.












Haberin Devamı