Gazete Vatan Logo
Magazin 'Tüm öpüşmeleri alt edeceğiz'

'Tüm öpüşmeleri alt edeceğiz'

Show Tv'nin yeni günlük dizisi ‘Rüzgarlı Sokak’, bugün başlıyor.

Çekimleri Ankara'da gerçekleştirilen Show Tv'nin yeni günlük dizisi ‘Rüzgarlı Sokak’, ekran yolculuğuna bugün başlayacak.Çocuk yaşta çok derin acılar yaşamış iki kız çocuğunun hikâyesini anlatan,saat 14.30'da görücüye çıkacak olan dizi, hafta içi her gün özelliklekadın izleyicileri ekrana kilitleyecek. Yönetmen koltuğunda Oğuz Yalçın'ın oturduğu dizide Sedat Mert (Murat, Başak Boran Oksal (Canan), Handan Kılıç (Mine),İlker Kurt (Semih), Reha Beyoğlu (Orhan), Şekip Taşpınar (Davut Kara), DenizBaytaş (Nimet), Şahin Ergüney (Sabri), Münir Canar (Numan Baba), Oktay Dal(Turgut), Umut Oğuz (Umut) başrollere karşımıza çıkacak.

Dizinin ana karakteri Canan yani Başak Boran Oksal, Habertürk Magazin'e özel açıklamalarda bulundu.

'İçten bir bakışla tüm öpüşmeleri alt edeceğiz'
Rüzgârlı Sokak’ın senaryosunun içine çok sindiğini söyleyen Oksal, “Oyunculukta kurallarınız varmı?” sorusuna, “Evet, ekranda yakın temastan hoşlanmıyorum. Aşk, öpüşüp sırnaşmadan da anlatılır. Bizim dizimizde içten bir bakışın tüm öpüşmeleri nasıl da alt ettiğini göreceksiniz” diye cevap verdi.

Rüzgarlı Sokak projesine nasıl dahil oldunuz?
Bu projeyi kabul etmemdeki en büyük etken Kim Bunlar yapım şirketinin nezdinde sevgili Bora Algın'ın rolü teklif ederkenki yaklaşımı oldu. Ve rol o kadar güzeldi ki! Rengarenk, tüm oyunculuk argümanlarımı sınırsızca sergileyebileceğim bir roldü. Hikâyeye bayıldım, senaryoya bayıldım. Kadın hikâyesi çıkışlı olmasına rağmen polisiye, yer yer gerilimli, merak uyandıran tarafı olması da çok hoşuma gitti açıkcası.

Uzun bir süredir ekranlardan uzaksınız…
Ben ekranlara uzaktım ama oyunculuk kariyerim tiyatro anlamında devam ediyordu. Biliyorsunuz Yılmaz Büyükerşen’in kurduğu Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 2001’den beri sahneye çıkıyorum. Kurucu ekipteyim. Tiyatro programım izin verdiği ölçüde ekrana çıkıyorum. Ve aslında ekran defterini kapatmış, en azından çok içime sinen bir proje olmadıkça o tarafları pek kurcalamamaya karar vermiştim.

Rüzgarlı Sokak bir kadın dizisi, kadınlar bu diziyi neden izlemeli?
Bence ‘Rüzgarlı Sokak’a sadece kadın dizisi demek biraz eksik bir tanımlama olur. Her kesimden seyircinin çok keyif alarak izleyeceği bir yapısı var. Ama yayınlanacağı saat yüzünden kitlemiz daha çok kadın olacak tabii ki. Kadınlara şu hayatta aslında tek başına da var olabilecekleri gücünü hatırlatması bakımından harika ve bu gücü dişiliklerini ve duygusallıklarını yok etmeye, bastırmaya çalışmadan tüm naiflikleriyle de ortaya koyabileceklerini gösteriyor. Ve kadın erkek ilişkilerindeki o flört ve oyunculuk duygusunun ne kadar önemli olduğunu, çok beğendiğin, âşık olduğun bir erkekle bile nasıl akıllıca ve bir o kadar da samimiyetle flört edilebileceğini izliyoruz…

Dizideki rolünüzden bahseder misiniz?
Dizide Canan karakterini oynuyorum, anne ve babasını çok küçük yaşta bir yangında kaybetmiş, halasının yanında sevgiyle büyümüş, tüm o ana baba hasreti ve eksikliğinin yarattığı gönül kanamasına rağmen, kendi kişiliğini sapasağlam oluşturup çok başarılı bir avukat olmuş bir genç kadını oynuyorum...

Haberin Devamı