Gazete Vatan Logo
Magazin Elif Çetinel kimdir, neden öldü? Hayatını kaybeden Elif Çetinel’in hastalığı neydi, kaç yaşındaydı?

Elif Çetinel kimdir, neden öldü? Hayatını kaybeden Elif Çetinel’in hastalığı neydi, kaç yaşındaydı?

Devlet Tiyatrosu oyuncularından Tomris Çetinel ile 2021 yılında hayatını kaybeden usta oyuncu Nusret Çetinel'in kızları Elif Alara Çetinel'den acı haber geldi. Elif Alara Çetinel hayatını kaybetti. Peki, Tomris Çetinel kızı Elif Çetinel kimdir, kaç yaşında neden öldü? Tomris Çetinel kimdir?

Elif Çetinel kimdir, neden öldü? Hayatını kaybeden Elif Çetinel’in hastalığı neydi, kaç yaşındaydı?

Ünlü oyuncu Tomris Çetinel’in kızı Elif Alara Çetinel hayatını kaybetti. Peki, Tomris Çetinel kimdir, Elif Çetinel kimdir, kaç yaşında neden öldü?

ELİF ÇETİNEL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ?

26 Ekim'de beyin kanaması geçiren 40 yaşındaki Çetinel, bugün hayatını kaybetti.

Melek Baykal, acı haberi Instagram sayfasından duyurdu.

“Allah'ım bu nasıl bir acıdır?”

Anne-kızın fotoğrafını paylaşan Baykal, altına şunları yazdı:

“Allah'ım bu nasıl bir acıdır? Sevgili arkadaşımız Tomris'imiz biricik evladı Alara'yı kaybetti. Üzüntüm sonsuz, ne yazacağımı bilemiyorum. Rabbim Tomris'imize ve sevgili kardeşi Şirin'e dayanma gücü versin, sabır versin. Başka da bir şey diyemiyorum. Huzur içinde uyu güzel kızım. Mekanın cennet olsun.”

TOMRİS ÇETİNEL KİMDİR? 

21 Ocak 1954'te, İzmir'de doğdu. Türkiye'nin değişik yerlerinde ilk ve ortaokulu okudu. Lise eğitimini Ankara'da, Ankara Kız Lisesi'nde tamamladı. Ankara'da, o zamanki Türk Dil Kurumu'nu tanıdı. Konuşmalara, söyleşilere katıldı.Şairleri, yazarları tanıdı. Hayatının bir bölümünü dinleyip biriktirerek geçirdi. Bu birikimler Tomris Çetinel'i edebiyata, sanata yönlendirdi. Okul hayatı boyunca müsamerelerde görev aldı, edebiyat kolu başkanlıkları yaptı. Şiir dinletileri düzenledi. Okuduğu okulda, Güzel Helena adlı bir oyun sahneye koydu ve Helena'yı oynadı. O yıllarda "gazeteci" olmak istediğinden, konservatuvar tiyatro bölümüne girmek gibi bir düşüncesi olmadı. Sonra tamamen bir tesadüf sonucu tiyatro hayatına girdi. Sınıf arkadaşları arasında, Haluk Bilginer, Derya Baykal, Tamer Levent, Müge Gürman, Ahmet Levendoğlu, Tarık Ünlüoğlu, Yaşar Ersoy, Nihat İleri gibi, daha sonra, profesyonel hayatında her biri usta sanatçılar olacak isimler vardı. Okul sonrası meslek hayatında kendisini karakter oyuncusu olarak tanımladı. Tiyatro sanatını, profesyonel olarak icra etmeye başladığı İzmir Devlet Tiyatrosu'nda ve başka tiyatrolarda hep, karakter rolleri üstlendi.

Haberin Devamı