Gazete Vatan Logo

Yalçın Yelence kimdir? Yalçın Yelence kaç yaşında, neden öldü?

Bizimkiler dizisinin yönetmeni Yalçın Yelence hayatını kaybetti. Televizyon tarihine damga vurmuş yapımlarda yönetmenlik yapan Yalçın Yelence kimdir? Yalçın Yelence kaç yaşında, neden öldü?

Yalçın Yelence kimdir? Yalçın Yelence kaç yaşında, neden öldü?

Yalçın Yelence kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Bizimkiler, Perihan Abla ve Yazlıkçıklar gibi Türk televizyon tarihine damga vurmuş dizilerde yönetmenlik yapan Yalçın Yelence tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki Yalçın Yelence neden öldü?

YALÇIN YELENCE KİMDİR?

1954 Ankara doğumlu olan ve 1976 yılında Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü'nden mezun olan Yalçın Yelence, 1977’den 1983 yılına kadar radyo skeçleri yazan Yelence, 'Perihan Abla', 'Bizimkiler', 'Yarı Şaka Yarı Ciddi', 'Yazlıkçılar' gibi ses getiren pek çok televizyon yapımına yönetmen, öykü ve senaryo yazarı olarak imza attı.

NEDEN ÖLDÜ?

Yalçın Yelence geçtiğimiz günlerde beyninde pıhtı atması sonucu yoğun bakıma alınmıştı. İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde tedavi gören usta yönetmen 69 yaşında hayatını kaybetti.