Gazete Vatan Logo

Şef Ömür Akkor kimdir? MasterChef konuğu Gastronomi ödüllü Ömür Akkor nereli, kaç yaşında, evli mi? Hayatında merak edilenler, biyografisi ve kitapları!

Şef Ömür Akkor kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi? Şef, seyyah ve yazar Ömür Akkor, MasterChef'e konuk olarak katılınca hakkında yapılan aramalar da arttı. Anadolu ve Türk mutfağını anlatan kitaplarıyla dikkat çeken Şef Ömür Akkor aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nde Gastronomi Ödülü’ne layık görülmüştü. İşte MasterChef konuğu Gastronomi ödüllü Ömür Akkor’un biyografisi ve yazdığı kitaplar…

Şef Ömür Akkor kimdir? MasterChef konuğu Gastronomi ödüllü Ömür Akkor nereli, kaç yaşında, evli mi? Hayatında merak edilenler, biyografisi ve kitapları!

Şef Ömür Akkor MasterChef kaptanlık oyununa konuk şef olarak katıldı. Yarışmayı izleyenler ise Akkor’un hayatını araştırmaya başladı.  Ömür Akkor, Doğu Akdeniz Üniversitesinde Gastronomi bölümünde “Anadolu Mutfak Tarihi”, “Osmanlı Mutfağı” ve “ Türk Mutfağı” dersleri verdi. 26 adet kitabı ve 200'ü aşkın makalesi bulunuyor. 2012, 2015, 2016 yıllarında yazdığı kitaplar Gourmand Cookbook Awards tarafından farklı kategorilerde ''best in the world'' (dünyanın en iyisi) seçildi. Peki, Ömür Akkor kimdir kaç yaşında ve nereli? İşte, ödüllü şef Ömür Akkor'un biyografisi ve hayatı hakkında ayrıntılı bilgiler…

Şef Ömür Akkor kimdir, nereli, kaç aşında?

Ömür Akkor, 1975 yılında Kilis'te doğdu. Uludağ Üniversitesi'nde İktisat okudu. 5 yıl Bursa‘nın ilçe ve köylerinde yemekleri kayıt altına aldı. 105 yıldır devam eden ve Türkiye’nin en eski arkeolojik kazısı olan Alaca Höyük’te kazı çalıştayı ekibinde şef olarak bulunan Ömür Akkor, 4000 yıllık yemekleri hayata geçirdi. 

Son 25 yıldır Türkiye mutfağı üzerinde çalışmalar yapmak için 81 ili gezdi ve “Türk mutfağı için 250.000 km” projesini tamamladı. Anadolu ve Türk mutfağını anlattığı 26 adet kitabı ve 200'ü aşkın makalesi vardır. 2012, 2015, 2016 yıllarında yazdığı kitaplar Gourmand Cookbook Awards tarafından farklı kategorilerde ''best in the world'' (dünyanın en iyisi) seçilmiştir. Ömür Akkor zaman zaman ehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyeliğini üstlendiği MasterChef yarışmasına konuk olarak yer aldı.

Haberin Devamı

 Şef Ömür Akkor kitapları

Zennup 1844

Türkiye Gastronomi Astlası

Selçuklu Mutfağı

Yumurtalı Tarifler

Şekersiz Tatlılar

Pratik Tarifler

Bursa Mutfağı

Ayet ve Hadisler Işığında İlk Dönem İslam Sofrası

Türk Mutfağından Pratik Tarifler