Gazete Vatan Logo

Pakize Suda kimdir? Cenaze töreni bugün! Oyuncu Pakize Suda neden öldü, kaç yaşındaydı, nereliydi? İşte hayatı ve oynadığı diziler…

Pakize Suda bugün defnedilecek. 70 yaşında hayata gözlerini yuman Pakize Suda oyunculuk performansı dışında sunuculuk ve köşe yazarlığıyla da hafızalarda yerini aldı. Peki, Pakize Suda kimdir, nereliydi, kaç yaşında ve neden öldü? Pakize Suda’nın hayatı ve cenaze töreni hakkında merak edilenler…

Pakize Suda kimdir? Cenaze töreni bugün! Oyuncu Pakize Suda neden öldü, kaç yaşındaydı, nereliydi? İşte hayatı ve oynadığı diziler…

Pakize Suda çarşamba günü hayatını kaybetti. 70 yaşındaydı Fethiye Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden Pakize Suda henüz 17 yaşındayken Ege güzeli seçilmişti. Kariyeri boyunca çok sayıda programın sunuculuğunu üstlenen Suda, birçok dizi ve film projelerinde yer aldı.

Pakize Suda neden öldü?

Demans hastalığıyla mücadele ettiği bilinen ünlü sanatçı beyninde pıhtı atması nedeniyle hayatını kaybetti.

Pakize Suda cenaze töreni Muğla’da yapılacak

Fethiye'de tedavi gördüğü hastanede 70 yaşında hayatını kaybeden ünlü oyuncu Pakize Suda'nın cenazesi, Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Kurşunlu Camii'nde yarın kılınacak cuma namazı sonrası, Menteşe Şehir Yeni Mezarlığına defnedilecek. Pakize Suda'nın aslen İzmirli olduğu, Muğla'nın Menteşe ilçesinde ablası ve yeğeninin yaşadığı öğrenildi.

Pakize Suda kimdir?

Pakize Suda 1952'de İzmir'de dünyaya geldi. Ekran önü kariyeri boyunca çok sayıda programın sunuculuğunu üstlendi, dizi ve film projelerinde yer aldı.

Lezzete Yolculuk programı ile çeşitli yörelerin yemek ve kültürlerini tanıttı. Her Şeyi Konuşalım programında magazin gündemi yorumladı.

Haberin Devamı

Erguvan Yılları, Pembe Patikler, Hayat Bilgisi, Davetsiz Misafir, Sevda Çiçeği dizilerinde rol aldı.

Dobra Dobra, Her Şeyi Konuşalım, Konuşa Konuşa, Lezzet Yolculuğu, Lezzete Yolculuk, Miş Muş Lütfen Bu Konuya Girmeyelim, Pakize Suda İle Gece Yarısı, Pakizeli Günler, Söylemezsem Olmaz, Türkiye Konuşuyor programlarının sunuculuğunu üstlendi.