Gazete Vatan Logo

Gülen Gözler filmi oyuncuları kim? Gülen Gözler filmi nerede çekildi? Gülen Gözler filmi konusu ve oyuncu kadrosu!

Replikleri, komik sahneleri ve birbirinden ünlü oyuncu kadrosu ile unutulmaz Türk filmleri arasına giren Gülen Gözler Türk sinemasının en önemli örnekleri arasında yer alıyor. Adile Naşit, Münir Özkul, Müjde Ar, Şener Şen, Ayşen Gruda ve Itır Esen gibi usta oyuncuların yer aldığı Gülen Gözler filmi zaman zaman televizyon ekranlarına geliyor. Peki, Gülen Gözler filmi oyuncuları kim? Gülen Gözler filmi nerede çekildi? Gülen Gözler filmi konusu ne? İşte Gülen Gözler filmi konusu ve oyuncu kadrosu!

Gülen Gözler filmi oyuncuları kim? Gülen Gözler filmi nerede çekildi? Gülen Gözler filmi konusu ve oyuncu kadrosu!

Türk sinemasının komedi türünde verilen en güzel filmlerinden biri olan Gülen Gözler, sık sık televizyon ekranlarında izleyici ile buluşuyor. Dram-komedi türündeki film usta oyuncu kadrosu ve replikleri ile de zaman zaman gündeme geliyor. Peki, Gülen Gözler filmi oyuncuları kim? Gülen Gözler filmi nerede çekildi? Gülen Gözler filmi konusu ne? İşte Gülen Gözler filmi konusu ve oyuncu kadrosu!

GÜLEN GÖZLER FİLMİ NE ZAMAN VE NEREDE ÇEKİLDİ?

1 Mart 1977 yılında vizyona giren filmin çekimleri İstanbul Yeşilköy'de gerçekleştirildi. Dönemin film mekanları arasında yer alan köşk Yeşilköy'deki Stavro'nun eski köşkü olarak biliniyor. Sahibi, Stavro Yuanidis'dir. 1974’te, Yeşilköy’de kiraladığı bir köşkü Plato Lord adıyla film şirketlerine sunmaya başlar. Özellikle Arzu Film’in ünlü komedilerinin çekildiği bu plato, 1979’a kadar sinemaya hizmet eder.

GÜLEN GÖZLER FİLMİNİN KONUSU

Yaşar Usta, (Münir Özkul) karısı Nezaket (Adile Naşit) ve beş yetişkin kızı ile yıllar önce köyün'den İstanbul'a göç eder, Yaşar usta, erkek çocuğu olur beklentisiyle tüm kızlarına erkek ismi vermiştir. Kalabalık ailesinin geçimini sağlamak için çok çalışmakta, cimriliği ve hilekarlığı ile zengin olmuş eski arkadaşı Yunus'un inşaatları için doğramacılık yapmaktadır. Kızlarının gönül ilişkilerinin hareketliliğinden habersiz bir şekilde, onlara münasip kısmetler bulmak ister. Büyük kızı Fikret'e (Ayşen Gruda) âşık olan Vecihi (Şener Şen) sürekli olarak kapısını aşındırsa da kızını ona vermemekte direnir. Hikmet ise evin alt katındaki çırakların gözdesidir; bütün vaktini onlara oyunlar oynayarak geçirir. En düşkün olduğu kızı İsmet (Müjde Ar) Yunus'un oğlu Temel (Mahmut Hekimoğlu) ile evlenir.

Haberin Devamı

GÜLEN GÖZLER FİLMİNİN OYUNCU KADROSU

Münir Özkul - Yaşar Usta

Adile Naşit - Nezaket (Yaşar'ın karısı)

Müjde Ar - İsmet (Yaşar'ın kızı)

Şener Şen - Vecihi

Ayşen Gruda - Fikret (Yaşar'ın kızı)

Halit Akçatepe - Dursun (Yunus'un küçük oğlu)

Itır Esen - Nedret (Yaşar'ın kızı)

Şevket Altuğ - Laz Şevket (Evin talibi)

Lale Ilgaz - Hasret (Yaşar'ın kızı)

Haberin Devamı

Nejat Gürçen - Yunus, (Temel ve Dursun'un babası, Müteahhit)

Sevda Aktolga - Hikmet (Yaşar'ın kızı)

Mahmut Hekimoğlu - Temel (Yunus'un büyük oğlu)

Ahmet Sezerel - Orhan (Nedret'in Kocası)

Tuncay Akça - Tuncay (Yaşar Usta'nın çırağı)

İhsan Yüce - Hasan Usta

Yapımcı: Nahit Ataman

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Senarist: Sadık Şendil