Gazete Vatan Logo

Çiğ köfte neden buzla yoğrulur? MasterChef All Star'da çiğ köfte yapıldı!

Çiğ köfte neden buzla yoğrulur sorusunun yanıtı merak ediliyor. MasterChef All Star'da çiğ köfte yapıldı. Takım kaptanlarının belli olduğu yarışmada şef adayları çiğ köfte yapmaya çalıştı. Peki çiğ köfte neden buzla yoğrulur?

Çiğ köfte neden buzla yoğrulur? MasterChef All Star'da çiğ köfte yapıldı!

Her bölümü heyecanlı anlara sahne olan MasterChef All Star'da bu akşm çiğ köfte yapıldı. Çiğ köfte yapmanın sırlarının paylaşıldığı yarışmada şef adayları birbiriyle yarıştı. Çiğ köfte yapılırken buz kullanımı da dikkat çekti. Peki çiğ köfte neden buzla yoğrulur?

ÇİĞ KÖFTE NEDEN BUZLA YOĞRULUR?

Çiğ köfte Türkiye'de oldukça sık tüketiline besindir. Bulgur, kıyma, salça, soğan, baharat ve yeşilliklerle yenilen bir yemektir. Yaparken buz kullanımı da esas püf noktasıdır. Peki çiğ köfte neden buzla yoğrulur?

Buz çiğ köftenin kıvamını etkiler. Buzun çiğ köfteye olan etkilerini şöyle sıralayabiliriz:

Bulgurun şişmesini engeller buz. Bulgur şişerse çiğ köftenin sertleşmesine yol açar. Bu da ağızda değişik bir tat bırakmasında neden olur.

Buz, kıymanın rengini korur. Kıyma, uzun süre yoğurulduğunda oksitlenir ve rengi soluklaşır. Bu da çiğ köftenin görüntüsünü bozar. Buz, kıymanın oksitlenmesini engelleyerek renginin canlı kalmasını sağlar.

Buz, çiğ köftenin sıcaklığını düşürür. Çiğ köfte, yoğurma işleminden dolayı ısınır ve bu da bakteri üremesine zemin hazırlar. Ayrıca ısınan çiğ köfte, ağızda yanma hissi verir. Buz, çiğ köftenin sıcaklığını düşürerek hem sağlık hem de lezzet açısından faydalı olur.

Haberin Devamı